.
.

Как да се отървем от целулита?


Как да се отървем от целулита?

Много момичета и жени се притесняват от телата си и се лишават от радостта да носят онези дрехи, които наистина харесват, и често се налага да ги заменят с дрехи, които крият недостатъците си. Ако сте уморени от този сериозен проблем, то е време да кажете КРАЙ НА ЦЕЛУЛИТА.

Знаете ли, че целулитът често бива наричан „портокалова кора“? Причината, сами се досещате, че се крие в самата форма на кожата, която много прилича на портокаловата кора.

Но да оставим това настрана, а да представим мерките, които да вземете, в случай, че имате целулит, все пак предстоят много летни месеци и трябва да сте във форма.

Учените са установили, че целулита се появява, когато колагеновите влакна между мастните депа в дълбоките слоеве на кожата губят своята здравина и еластичност и се скъсяват. Като прибавим и активното, повишено натрупване на мазнини в дадената област от човешкото тяло и то тогава мастните лобчета, или портокаловата кора, за която споменахме по-горе, вече би била факт

Това се дължи на различното разпределение на мазнините, мускулите и съединителната тъкан. Смята се, че целулитът засяга около 80-90% от жените, като наднорменото тегло не е основната причина за появата му. Също така е важно да се отбележи, че целулитът като цяло е безвреден и не предизвиква физически дискомфорт. Да се отървете от него или  не, това е  Вашият избор, по-важно е да знаете, че има как това да се случи.

 

Представяме Ви основните причинители на целулит:

  • хормонални промени;
  • Лошо, небалансирано хранене;
  • Нездравословен начин на живот;
  • Натрупани токсини;
  • Генетично предразположение;
  • Рязка промяна на теглото;
  • Ниска физическа активност;
  • Бременност;
  • Естествени фактори, като старост, нарпимер.

Как да се отървете от целулита в домашни условия?

Как да се отървете от целулита у дома? Много салони за красота и медицински центрове предлагат да се отървете от целулита с помощта на професионални инструменти и различни процедури. Много от тях обаче са доста скъпи, затова ви препоръчваме да започнете, като опитате някои методи, които можете да правите у дома.

Първият и един от най-ефективните начини е физическите упражнения. Те ще ви помогнат значително да намалите мастните депозити, което от своя страна ще направи целулита по-малко забележим. Избирайки тренировъчна програма, обърнете внимание на кардио натоварванията и силовите упражнения. Тази симбиоза ще ви помогне да изгаряте мазнините и да повишите мускулатурата.  Естествено, обърнете специално внимание на проблемните области, но не забрявайте да се грижите за мускулите и на останалата част от тялото. Всичко трябва да работи в комплекс.

В допълнение към физическите упражнения можете да добавите масаж и прочистване на организа.  Той ще ви помогне да стимулирате кръвотока и лимфния поток, да премахнете мъртвите клетки на кожата и да стимулирате регенерацията й. Най-добре е да масажирате с кръгово движение, но не прекалявайте, за да не увредите кожата. Добре е тази процедура да се извърши пред душ или вана. Също така популярен начин за борба с целулита е с помощта на  кафе, но трябва да се отбележи, че все още няма научно потвърждение за този метод. Утайка от кафе може да се смесва с кокосово масло и захар, които се нанасят върху движенията на кожата с  масаж, като получената смес се оставя за 10 минути, след което внимателно се измива.

Как начинът на живот влияе върху целулита?

Външният ви Вид би Ви дал не само самочувствие, но и по-добро ежедневие, по-добър тонус.  Придържайте се към балансирана и здравословна диета, като това ще ви помогне да запазите теглото в нормата, което означава, че ще облекчи поне една от причините за „портокаловата кора“. Също така е важно да се следи количеството консумирана течност на ден. Дехидратацията, и особено в дългосрочен план, може да доведе до много неприятни последици.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *