.
.

Силата на пептидите


Премахване на бръчки – снимка: faceandcare.ru

Пептидите намират все по-голямо приложение в козметиката.
Пептидите представляват съединения, изградени от няколко аминокиселинни остатъка, които са свързани чрез амидна, или наречена още пептидна връзка. Научно погледнато, пептидите се образуват, когато една карбоксиална група аминокиселина реагира с друга група.
Много открития в козметологията са се случили в съответствие с подобен сценарий и трябва да отбележим, че пептидите днес широко се използват в козметиката. Техният благоприятен ефект върху кожата се потвърждава от козметиците и потребителите. Пептидите се използват в коктейли за биоревитализация, в козметични маски. Кремът за бръчки има изключително добри свойства. За да разберете как работят пептидите, трябва да разберете какво е това. Ето какво още можем да кажем за пептидите:

Те представляват части от протеинови молекули, които се състоят от аминокиселини, броят на които може да бъде различен. Пептидите се намират в много растения и организми, включително в човешкият.

Основните техни функции са регулиране и сигнализиране.

Регулаторната функция е да се поддържа работата на клетките и следователно да държат цялото тяло в оптимален режим. Обезпечените клетки стимулират да работят, прекалено активните водят до нормално състояние.

Отрови от насекоми и животни са уникален източник на токсини, някои от които са пептиди. Те имат силен ефект върху клетките на тялото, които попадат. Както знаете, в малки количества, отровата на пчела или змия, има чудесен лечебен ефект. Но, ако тези отрови съдържат малко количество токсини, тогава отровата на паяка е истински рекордьор. Той съдържа не само протеини, захари, соли, нуклеотиди, аминокиселини, други биологично активни компоненти, броят на които може да достигне стотици или дори хиляди. Основната част от отровата се състои от пептиди.

След 35 години синтезата на пептидите в организма се намалява. Кожата започва да расте. Въвеждането на пептиди в кожата отвън в този случай дава добър ефект. Пептидите, които са богати на корейски крем, дълбоко проникват в клетките на кожата и имат благоприятен ефект:

Стартират процеси на регенерация на кожните клетки;
Контролират образуването на клетъчен протеин;
Възстановяване на структурата на колагенните влакна;
Активират и повишават метаболизма;
Засягат мускулите на лицето, осигурявайки успокояващ ефект, в резултат на което бръчките се заглаждат;
Стимулират производството на колаген.
С други думи, пептидите действат върху кожата на клетъчно ниво, като задействат механизми за подмладяване.

Козметиката с пептиди е едно от най-обещаващите посоки в козметиката. Ако се нуждаете от крем за възстановяване на лицето и премахването на бръчки, то е най-подходящ крем против стареене на лицето с отрова от паяк. Тъй като има подчертан ефект, той е безопасен и има широк спектър от приложения, включително за предпазване от стареене на кожата.

Често, при по-възрастните дами се наблюдават торбички под очите, изсушена кожа на лицето и други проблеми, като бръчки, петна и други. Именно продукти от този тип биха могли лесно да предотвратят, да премахнат, и да предпазят лицето от повторно появяване на подобни проблеми.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *