.
.

От какво наистина се страхуват жените?


Изненадващо откритие, направено от американски психолози, провели задълбочени изследвания върху група жени показва техните големи страхове. Чрез направен резонанс в реално време, докато дамите отговарят на отговори, виждащи снимки н наднормено тегло, мозъците им реагираха по интересен начин.

При тест с мъже, положението е безразлично, докато при мозъкът на жената – всички, без изключение, активираха зоните, отговорни за самоидентифицирането, което автоматично означава, че почти всички жени се страхуват от напълняване.

Когато бяха поктазани снимки на дами, страдащи от анорексия, тогава всички участнички в изследването изразиха безпокойствие и тревога.

Психолози смятат, че тази реакция е причинена от спецификата на женската психика, което е по-зависима от влиянието на стереотипите и обществено приетите оценки. Ето защо, жената „дава всичко от себе си“ и полага изключителни грижи за да изглежда добре.

„Страхът на съвършенство“ е продиктуван от стандартите, приети в обществото, и в резултат на това се превръща в „слабо място“, което може да бъде повлияно чрез реклама. И дори здрави и красиви жени не могат да избегнат този натиск.
За финал, можем да обобщим, че традиционно, жената се страхува от напълняване, от бременност, когато не са се решили на тази стъпка, от загуба на близък човек, от загуба на привлекателноста, майките – от тревоги по своите деца.
Истината е, че всяка жена има право на малки слабости, а ако липсват признаци на слабост, страх, тревоги, то тогава това е признак на заболяване.
Автор: А. Шалимова

Обобщение на статията
Рейтинг
1star1star1star1star1star
Продукт
5 based on 1 votes
Brand Name
Deva BG
Марка
Статия за женската красотаВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *