.
.

Как да познаем характера на една жена по нейния грим?


Гримът може да издаде Вашият характер

Интересно е да знаете, че има възможност да разберете характера на дадена жена, било то приятелка, бъдеща любима, или просто жена, която харесвате, по нейният стил и начин на гримирарне.

В действителност е много интересно, да се спомене, че когато прилагаме грима, ние сами не забелязваме колко много разказваме за нашите навици, наклонности и за своя характер за другите.
Така че, ако …

Не се гримирате, или ползвате съвсем малко такъв

Веднага ще Ви припомним култовия образ на Алис Фройндлих в „Служебния роман“. Като правило, жените, които насилствено отричат ​​грима, по този начин отхвърлят собствената си женственост. Най-често нейното самочувствие е много ниско, например, защото родителите й мечтаят за едно момче и са възпитали момичето по образец за момче.

Понякога пониженото самочувствие може да се свърже с неуспех в личен аспект. Отказването от грим е опит да изглеждате възможно най-непривлекателно, да се предпазите от възможна болка. По същата причина жените, които преживеят сексуално насилие, отказват да се гримират. Те се страхуват от това да не изглеждат привлекателно, тъй като им е причинена травма. и се стараят да не привличат вниманието към себе си.

Освен това, липсата на грим се дължи и на желанието на дадена жена да бъде равна на мъжът във всичко, във всяка дейност.
Никога не сте забелязали как да направите козметиката безразлична към някои бизнесмени, които активно правят кариера?

В допълнение към настоящата статия трябва да признаем и за устните, тъй като и те издават доста за характера.
Дамите, които не прибягват до декоративната козметика, отричат своето женско начало. Дамите, които прекаляват с боичките за лице обаче, често се отличават с егоцентричност или използват грима като средство за защита.

Ярките цветове на червилото биват ползвани от разгорчивите и чувствителни жени, тези, които предпочитат да придадат акцент към очите.
Съществуват още един тип жени, за които не споменахме, а именно – тези, които използват грим, но не прекалено, а в умерени количества. Те не обичат да са център на вниманието и се стремят да покоряват мъжките сърца с умението си за съхранение.

И все пак, както и да си гримирате, трябва да знаете, че лесно можете да бъдете разгадани, още от пръв поглед.
Не забравяйте, че гримът изразява и Вашите моментни чувства, както и отношението Ви към околните, към света.
За финал, като обобщение ще кажем, че модерната жена използва „магическата“ четка за грим като вълшебна пръчка, като предимствата са изключиетлно много – като започнем от заличаване на белег, и приключим към придаване на една завършена визия, такава, каквато всяка жена мечтае да притежава.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *