.
.

Празник на билките се провежда всяка година в края на месец юниС Празника на билките, планината и туризма по традиция се открива летният туристически сезон.

На много места в България събитието се провежда в последната събота на месец юни.

По традиция празникът на билките събира на  стотици ценители на лековитите треви, планинари и туристи. От юг и от север на Балкана пристигат още ориентировачи, колоездачи, почитатели на екстремните спортове и просто хора, които искат да се повеселят.

По традиция също така на празника се правят състезания по направа на най-дълъг и най-шарен венец. Любителите на билките приготвят уханен чай от различни чудодейни растения, доказали полезното си въздействие още в Древността.

Празникът на билките, планината и туризма ще предложи на гостите също така ястия, които традиционно се приготвят по този край и заради които туристите често се връщат обратно. Освен на хапване и пийване гостите ще се насладят и на весела празнична програма.

В Троянския балкан се извиват кръшни хора и се завладяват планинските склонове.

Всички, които  обичат слънцето, природата, планината, туризма, билките, фолклорните изпълнения могат да проучат повече за събитиятао, които предстояв в региона, в който се намират.

Утре пък от друга страна, чевстваме Еньовден.

Обобщение на статията
Продукт
5 based on 1 votesВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *