.
.

Какво спално бельо да изберем за първата брачна нощ?


Добрият избор на спално бельо е от голяма важност за първата брачна нощ на младото семейство. От хубавите завивки не зависи само здравият сън. Те са важни и за играта в леглото. Спалното бельо, освен всичко останало, трябва да бъде и практично. Изборът на цвят, материи и неговият стил е важен. Съществуват много материи, от които се шие спално бельо. Именно плата е един от основните фактори, за който да внимавате, когато купувате спално бельо. Винаги гледайте етикетите и по възможност купувайте спално бельо от естествени материи, без изкуствени примеси в тях. Естествените материали са най-добрите, когато избирате завивки за спалнята. Те ще ви предпазят от жегата през лятото и от студа през зимата, благодарение на естествените си свойства. Когато купувате спално бельо, гледайте то да бъде от естествени материи, като например сатен, памук, американ, хасе.

Един от най-добрите материали за изработка на спално бельо си остава памукът. Памучната материя е изключително издръжлива. Тя може да се пере стотици пъти, без да се повреди. Плата от памук е много здрав, той има свойството да абсорбира влагата от тялото ви. Освен това, няма наличие на изкуствени влакна в него.

Все по-популярни стават материите от бамбук и евкалипт, за спално бельо. Тези платове са близки по усещане до коприната. Те са изключително меки и много фини. Освен това имат свойството да отблъскват микробите.

Друг материал, който е много приятен за кожата е бархета. Спалното бельо от тази материя запазва топлината за дълго време. Лошото е, че се износва бързо. Добър вариант са също завивките от кадифе и кашмир. Тези материи, обаче, са на по-висока цена.

Приятната атмосфера в спалнята е много важна за първата брачна нощ. Може да запалите ароматни свещи, да разпръснете листа от рози по леглото, да пуснете романтична песен. Но не забравяйте за хубавото спално бельо, то е задължително.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *