.
.

Полагане на грижи за бебето


Да станете родител – това е уникален и щастлив момент за всички, като започнем от мама, тате, и стигнем до родители, батковци и каки. Когато държите бебето си за първи път чувствате прилив на радост. Когато бебето влезе в живота на родителите, те се притесняват как да се грижите за него, а правилните грижи за бебето играят важна роля в живота на всеки родител.

Бебетата са много чувствителни, и всички майки трябва да бъдат много внимателни. Ако вие сте за първи път майка, трябва да се информирате много добре за всичко свързано с грижите за вашето бебе. Консултация с педиатър също е от голямо значение.
Бебешка кожа винаги е много чувствителна, така че майките трябва да бъдат изключително внимателни при избора на бебешките продукти. Ето някои съвети за грижа за кожата на бебета, които можете да следвате:

Използвайте хубаво масло и масажирайте кожата на вашето бебе по подходящ начин. Маслото не трябва да попада до ушите или носа. Това може да причини сериозно увреждане и инфекция. Използвайте мек бебешки сапун по време на къпане. Използвайте бебешки лосион или овлажняващ крем за овлажняване на кожата препоръчвам ви Oilatum, като можете да закупите целият комплект от лосион, бебешки ексфолиант за вода и шампоан . Не се прилагат талк или бебешка пудра върху пелена, тъй като причинява обриви. Вместо пудра или талк ползвайте крем, съдържащ цинков оксид върху засегнатите райони, аз лично използвам крем Здраве и го препоръчвам от личен опит пъпчиците при бебешкото дупе изчезват на следващият ден, премахва зачервяването и не подсича кожата на бебето.

Както за кожата, така трябва да прилагате и правилната грижа за бебешката коса. Новородените имат нежна коса, която трябва да се поддържа чиста. Къпането с шампоан е изключително необходимо за чиста коса. Но не е нужно да го използвате всеки ден. Обърнете внимание на следните важни фактори, като използвате шампоан:
Първо и преди всичко трябва да изберете мек шампоан за вашето бебе. Отделете малко шампоан и масажирайте нежно върху главичката на вашето бебе, преди да я измиете. Внимавайте, шампоана да не попада в очите и ушите на бебето. Друго важно нещо е обличането и дрехите на вашето бебе. Изберете памучни дрехи, за да се избегне кожни алергии. Никога не оставяйте малко дете само, не му давайте опасни предмети да играе с тях. Приберете всички лекарства на безопасно място. Бебетата трябва да се държат на топло и сухо, за да се предотврати загубата на топлина. Избягвайте използването на козметики и сапуни със силен аромат, тъй като те може да предизвикат предотвратяване на кожни алергии и обриви. Консултирайте се с Вашия лекар, винаги и веднага ако забележите, че нещо не е както трябва дори и за най-малките симптоми или съмнения. Ако бебето е хранено от шише, никога не го оставяйте само да държи или да играе с него. Когато започва да расте, проверете свивките на крачетата, като си изправите и опънете, ако си съвпадат, тогава може да бъдете спокойни, но ако има разминаване между срещуположните свивки, тогава трябва незабавно да се обърнете към ортопед. Надяваме се, че тази информация Ви е била интересна и полезна.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *