.
.

Важни правила за използване на арома масла при ароматрерапията


Важни правила за безопасност при ароматерапия

Ароматерапията набира все по-голяма популярност в България. Ето какво точно представлява този тип терапия:

Тя е част от алтернативната медицина, при която се използва естествените аромати на растенията за облекчение и/или лечение на различни болестни състояния. Натуралните масла могат да се извличат от различни части на растенията като цветове, листа, корени, стъбла, кора.
В най-общ вид представена, ароматерапията е точно това, което прочетохте по-горе.
Красотата е област, в която хората търсят съвършенство и начини за постигането й по всяко време.
И ако жените искаха да удължат младостта си, мъжете бяха щастливи да търсят различни начини за постигането на тази цел, защото винаги ще се радват на партньорът.
Всички средства, които помагат на дадена жена да я представи като шик и в пълният си блясък, по принцип са открити случайно и са останали във времето, дори до днес. Модерността само подобрява това познание, отваряйки нови хоризонти. Едно от новоизработените (по отношение на популярността днес) е използването на етерични и аромамасла (те се различават малко). И въпреки че те са били използвани от древните египтяни, науката за ароматерапия е възникнала сравнително наскоро. Неговият откривател е Рене Ф. Гатефос, който през 1928 съвсем случайно открива лечебните свойства на лавандуловото масло. Той изучава свойствата на това вещество като съставка за козметиката. След като е получил изгаряне, той използва вещество, което му е било „под ръка“ (и се оказва, че е лавандулово масло) и открива изненадващо бързо изцеление на раната. Така се ражда наука, която изучава полезните свойства на петрола и неговите жизнени качества. Ароматните масла могат да се използват за различни цели: инхалация, аромат, арома масаж. И все пак днес е много популярно да се използват арома свещи. Това е полезно, тъй като се разпръскват микрочастици на маслото във въздуха и действа благодарение на обаянието на човек. По този начин веществото навлиза в човешкия мозък и върши чудеса.

Не забравяйте, че по-добре превенция, отколкото лечение, и така използването на ароматни масла може да бъде включвано ежедневно, или пък през ден. Трябва да знаете, че това е не само приятна миризма, но също така и служи за предотвратяване на много заболявания, особено вирусни, като грипа или остри респираторни заболявания.

Ето защо, преди да този тип терапия, е по-добре да се консултирате с специалист, а не с приятел. Бъдете внимателни! Особено преди да стартирате. Всичко правете в умерени количества и брой пъти, с повишено внимание, особено ако страдате от алергии или сте астматик.

Ето и някой от по-важните правила, които ние от Deva.bg Ви съветваме да спазвате:
1. Ползвайте 100 % натурални етерични масла.
2. Следете срока на годност на ароматите, на маслата, които смятате да ползвате.
3. Помнете че 1 капка етерично масло се равнява на 30 гр суха билка, това ще Ви помогне при дозирането.
4. При използването на аромалампа се добавят общо 5-10 капки етерично масло, не бива да се прекалява, както и не бива да се ползва по-малко количество.
5. Не употребявайте парфюми, не нанасяйте кремове и други мазила в деня на процедурата.
6. Подбирайте ароматите, които Ви допадат на Вас самите, а не ползвайте такива, поръчани онлайн, без да знаете как ухаят, например.
7. Ако сте алергични, преди подобен тип лечение непременно направете тест. Най-лесният начин за тестване е, като поставите капка от маслото на китката и ако след 24 часа нямате обрив, то значи няма да има проблем при употребата на този тип масла.
8. Съхранявайте правилно маслата. Четете ежедневно ДЕВА БГ и ще научите още много съвети за по-добро здраве, красота и начин на живот.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *