.
.

Ползи от самохипнозатаСамохипнозата е полезна

Когато някой иска да подобри мускулната си маса, той тренира усърдно, редовно, и резултатите неминуемо не закъсняват. Промените, които настъпват са: увеличаване на мускулната сила, издръжливост, добър релеф на мускулите. Дори справяне с наднорменото тегло.
И когато това се случи, т.е. когато постигнат съвършен ефект, те не се отказват. Те продължават да тренират, за да поддържат формата, в противен случай всичко може да се окаже краткотрайно. Ние всички разбираме това, когато става дума за физическо здраве, но почти никога не прилагаме същия подход към психичното ни здраве.

Самохипнозата е важна част от процеса на хипнотерапията, което ви помага да получите много повече от сесиите. И целта не е просто да засили ефекта върху тялото по време на сесиите с хипнотерапевт. Става въпрос за това да се уверите, че във вашето облекчение не трябва да спирате, а да полагате ежедневни грижи.
Много е важно да продължите да използвате всичко, което сте използвали в сесиите: методите на дишане, прогресивно отпускане, самохипноза и други техники, за да сте „във форма“.

Самохипнозата може да се използва не само в ситуации, включващи терапия в сесии с хипнотерапевта. Тази техника може да се адаптира към приложението в „ежедневната практика“. Това може да бъде всичко – подготовка за изпити, представяне с презентация, увеличаване на мотивацията, подобряване на резултатите от спорта, интервюиране за нова длъжност. Възможностите са безкрайни.

Самохипнозата е неразделна част от хипнотерапията и добавя много предимства, включително:

Повишена способност за хипноза
Синергия от работа в екип в сесии
Ускоряване на напредъка в терапията
Подобряване на самооценката
И сега ще отворя тези работи малко по-дълбоко.

Самостоятелната хипноза увеличава способността ви да хипнотизирате.

Всички знаем, че практиката прави процеса перфектен. Колкото повече правим дадено нещо, толкова по-добре го правим. Същото важи и за хипнозата. Това е умение, което можете да научите, развиете и усъвършенствате. Бихме препоръчали практикуването на самохипноза възможно най-често. Редовните кратки сесии на самохипнацията ще ви позволят да се фокусирате и да подкрепяте промените, които искате да направите.

Самохипнозата увеличава ефективността на работата, която вършите

Много от методите, използвани в хипнотерапията, могат да покажат по-голяма ефективност от повторението. Практиката на методите у дома ви помага да укрепите нови начини на мислене, чувство и поведение, на които работите. Изследванията показват, че хипнозата ни се увеличава отново и отново. В допълнение, ефективността на хипнотерапевтичните сесии се увеличава, ако разберете подробно как се случва хипнозата и какво да очаквате от нея. Ако редовно практикувате само хипноза, можете да постигнете забележителни резултати в терапевтичните сесии с хипнотерапевт.

Само-хипнозата ускорява Вашия напредък в терапията

Можете да практикувате някои прогресивни техники за релаксация или дишане, или упражнения, за да увеличите концентрацията на серотонин. И, разбира се, само-хипнозата е чудесен начин да се уверите, че напредвате и постигате вашите терапевтични цели.

Само-хипнозата увеличава вашата самоефективност

Собствената ефикасност. Проучванията демонстрират човешката нужда от самооценка, която позволява промени в живота и развитието на човека, което прави това качество особено важно, когато става въпрос за терапия. Самооценката е определена като „убеждението, че можете да превъзхождате в конкретни ситуации или да изпълнявате задача“. Когато това качество на височина е по-готово за решаване на проблеми и придобиване на нов опит – точно това е необходимо по време на терапията.

Обобщение на статията
Продукт
no rating based on 0 votes
Brand Name
СамохипнозаВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *