.
.

Лечение на кожна кератозаКератоза, на английски език, както и латинското наименование е Keratosis, e общо понятие за група кожни заболявания, със специфични характеристики, най-често касаещи увеличение на роговия слой на кожата.

В медицината са познати общо четири на брой основни типа кератоза: Соларна, или актинична кератоза, кератоза, причинена от въглеводороди, фоликулярна кератоза и себореична кератоза.

Кератозата на кожата е заболяване, в резултат на което не само кожата, но и вътрешните органи страдат. Кератозата е невъзпалително заболяване, при което роговичният слой на кожата расте и се сгъстява.

За лечение на кожна кератоза чрез народни средства се препоръчва използването на червено цвекло. За подготовката на средство за защита, е необходимо да се рендоса цвеклото, да се остави за 2 часа на чист въздух, след което да се постави в марля, и да се приложи към засегнатата област под формата на компрес.

Прополисът има положителен ефект при лечението на кожна кератоза. Той съдържа голямо количество полезни вещества за борба с хиперкератозата. За да подготвите компреса, е необходимо да разтрошете прополиса, да нанесете върху огнището и да превържете с марля за 3 дни. След изваждането на стария компрес, незабавно го заменете с нов.

За лечение на кератоза на кожата с билки, листа от алое са широко използвани в народните рецепти. Възрастта на растението не трябва да бъде по-малка от 5 години. Листата от алое трябва да се измият добре, да се поставят във фризера в продължение на 3 дни. След това се нарязват и прикрепят към засегнатите области. В същото време се увива компреса с марля и се оставя за около 10-12 часа. След отстраняване на компреса, засегнатата област трябва да бъде избърсана със слаб разтвор на салицилов алкохол, и да се изчака малко, около час, след което отново да се нанесе пресен компрес.

Традиционното лечение на кожен кератоза препоръчва използването на живи дрожди под формата на компреси. Необходимото количество мая се прилага към проблемните области. След 2 часа се премахва компреса и зоната се изплаква добре.

Себорейна кератоза, заболяване, познато още като „старчески брадавици“, представлява израстъци, кожни, които могат да са тъмно кафяви,  или дори черни, и обикновено се намират в областта на гърба, гърдите и главата.

Подобен тип брадавици се лекуват чрез три основни метода: отстраняват се чрез изрязване,  криотерапия и  електрохирургия.

Ефективно лекарство при лечението на себорейна кератоза е луковицата. Трябва да се измие с вряща вода и добре да се изсуши на чист въздух. Вземат се 5 супени лъжици нарязана обвивка, налива се 250 мл. оцет, оставя се да престои 15 дни на тъмно място. След како имате получена смес и са изтекли тези две седмици, се нанася с памучен тампон за 30 минути. Всеки ден продължителността на процедурата се увеличава с 30 минути, докато продължителността на компресията е до три часа. При лечението на кожна кератоза се показват терапевтични диети, храната трябва да включва храни, богати на витамини А и група В и мазнини. Също така трябва да се регулира приема на витамини А , витамини B2, B6, аскорбинова киселина. Лечебна диета също се препоръчва, но за да бъде най-ефективна е добре да се консултирате с диетолог.

Обобщение на статията
Рейтинг
1star1star1star1star1star
Продукт
4.5 based on 6 votes
Brand Name
Нашето Здраве
Марка
Кожна кератоза - лечение


Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *