.
.

Дермокозметика за слънчеви изгаряния – как действа


Дермокозметиката е продукт направен от фармакологично активни съставки, чиято основна цел е терапевтична. Предназначението му може да е най-различно, а основната задача на продукта е да реши даден проблем.

За разлика от класическата козметика, дермокозметиката не действа толкова бързо, но за сметка на това, нейният ефект е по-дълбок, тъй като се опитва да реши причинителя на проблема.

Един такъв пример са слънчевите изгаряния, при които дермокозметиката се опитва да повлияе на процесите и да отстрани причинителя на този дискомфорт, който хората обичайно изпитват в подобна ситуация.

Как действа дермокозметиката когато сте изгорели на слънце

След като кожата е била изложена на слънчево изгаряне, тя обикновено е много болезнена и раздразнена. В добрите аптеки ще намерите различни видове продукти дермокозметика, които са насочени именно за да помогнат този неприятен ефект да отмине. Характерното при тях е, че действат в дълбочина.

– Интензивна хидратация

Първото нещо, от което се нуждае силно изгорялата от слънцето кожа, това е интензивна хидратация. Различни продукти могат да се използват в тази област, но един от най-добрите се оказва алое вера.

– Омекотяващо въздействие

Това се постига с различни добавки към продуктите, но витамин Е играе голяма роля. Той ще помогне на кожата леко да се омазни. Тъй като е естествен продукт, от който нашите тела се нуждаят, той ще попие в кожата и ще запълни липсващите количества в клетките на епидермиса, докато не си го набавим от храната. Това ще ускори възстановяването.

Подходящо ли е вземането на душ след слънчеви изгаряния

Вземането на душ след слънчево изгаряне е за предпочитане да се прави сам с хладка вода, а ако се налага да използвате душ гел, изберете някой, който е на натурална основа и с хидратиращ ефект.

След плажа е добре да измиете солта, а и микробите от пясъка, така че можете да вземете един душ, в който да използвате подходящ продукт за миене (вижте в Аптека Медея), но след това се придържайте само към хладката вода, поне докато не се оправи кожата ви от изгарянето. Хладката вода има и още един ефект – тя ще ви позволи да понижите температурата на повърхностния слой на кожата, така че да намалите усещането за дискомфорт.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *