.
.

Банята като място за релакс


Photo: aripandesign.com

Банята е помещение, което днес, през 2018 година за много от семействата не е просто място залична хигиена, а нещо повече. Място за релакс, за освежаване, място за отпочиване.

Чувството да се потопиш във ваната с пяна, прибавяйки ароатни соли е неуписуемо! Зарежда с положителна енергия, преобразява ни, тонизира ни. Както сами се досещате, именно в модерните бани много семейства си правят кътче, което не само служи за лина хигиена, но и за релакс.

Стресът днес е огромен, без значение в кой сектор работите.  Именно чрез СПА във Вашата баня можете да го преборите, да се заредите за следващите предизвикателства.

Обзавеждане за баня, кето ни кара да сме тонизирани включва специфични душ кабини, хидромасажни вани, свободно стоящи вани и други.

Съществуват много съвети, чрез които да пригодите банята си в своето любимо СПА място. Без значение, дали разполагате с голямо помещение, или банята Ви е сравнително малка, можете да се съобразите с обзавеждането, подходящо за конкретния случай.

Ако стягате ново жилище, което скоро сте закупили, то трябва да започнете с цветовете. Съветваме Ви да използвате светли цветове, леки такива, благодарение на които интериорът да изглежда по-уютен.  Сигурно не знаете, но конкретен цвят може да придаде повече обем на помещението. Ако изберете червеният цвят за банята, то той ще намали размера на помещението. Същото е и със зеленият, розовият и лимонов цвят.

Трябва да признаем, че в почти всяко българско жилище, банята е помещение, което традиционно не се характеризира с голям обем, т.е. почти винаги се касае за малко помещение.

Добре си спомняте и кой цвят доминираше в годините? Е, ще Ви загатнем – дълги години бялото бе на почит в банята. С течение на годините тази тенденция рязко се измени. Основен недостатък на бялото в банята е това, че изглежда като стерилно помещение, такова, напомнящо на болница, което съвсем не би ни дало възможността да се насладим и отпуснем след тежкия работен ден.

Днес, в съвременните бани, дизайнери и проектанти съветват да помислите за комбинация между студени и топли цветове.

Естесвено, важно е да се съобразите и с останалата част от жилището, но стига сме говорили за цветове, нека поговорим за функционалност на банята, за смесителите и други елементи, които да помогнат за удобство и комфорт.

Ако банята Ви е изключително малка, то решението е да се възползвате от душ кабина, която е ъглова.

Не икономисвайте от смесители за баня, тъй като качествените такива струват по-скъпо, но служат дълго време! Всеки знае, че даден смесител може да се намери на цена, която е изключително привлекателна, но нъв времето те се повреждат. Съветваме Ви да инвестирате малко повече средства в началото, за да може дълго време да се радвате на всеки един елемент от Вашата баня.

Нека кажем няколко думи и за плочките. Те трябва да са лесни за почистване, но и да са здрави, огнеупорни и хигиенични.

Банята,  с малко въображение, добро предварително плануване, можете да я направите идеалното място за почивка, достатъчно е да помислите добре, да потърсите мнения от експерти и едва тогава да преминете към обзавеждането й.

 

Обобщение на статията
Продукт
5 based on 2 votes
Brand Name
https://www.keranova.org/
Марка
Смесители за баняВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *