.
.

Предизвикателствата да живееш и работиш в чужбина


Освен положителните страни на живота в чужбина, като добра социална политика, добро заплащане, уреден живот, този опит носи със себе си и доста предизвикателства.

Преди да започнете работа в чужбина се запознайте с пречките, които може да срещнете по пътя си.

Културни различия

Понякога е трудно да свикнем с културните различия на местните в дадена държава. Това, което най-често правим, е да се затворим в себе си и да стоим на дистанция от околните. Най-лесният начин да преодолеем културния шок е като общуваме повече с местните. Информацията и историите, които ще чуем ще ни помогнат да се отпуснем и насладим пълноценно на пребиваването си в чужбина.

Езиковата бариера

 

Едно от най-големите препятствия, които пречат за успешната реализацията в чужбина, е езиковата бариера. Ако работата ви е да общувате ежедневно с хора това ще бъде основен проблем за вас. Например,  гледането на болни хора изисква базови езикови познания. Те се нуждая от специални грижи и ако вие изпитвате затруднения да ги разбирате е хубаво да минете допълнителен курс за езиково обучение.

Носталгия за дома

Работа и живот в чужбина означава далеч от дома. Въпреки, че ежедневно се срещаме и общуваме с нови хора, излизането от зоната ни на комфорт, далеч от дома, е дълъг и болезнен процес.

Документи и осигуровки

Всички знаем колко е досадно да се занимаваме с документи. В много случаи е изнервящо и изтощително, а това води до разсеяност и раздразнение на работното място. Ако работата ви изисква концентрация и всеотдайно внимание, такива спънки могат да се отразят негативно на бъдещото ви професионално развитие. Много фирми, по модела на „Промедика 24“,  се занимават изцяло с документацията, а за вас остава да следвате кариерното си развитие.

Работата в чужбина е вълнуваща, но какво виждате има важни аспекти, за които трябва да помислите преди да предприемете това предизвикателство. Важно е да помним, че ключът към успеха е постоянството.

 

 
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *