.
.

Идеи за това как да направим малката баня удобна за голямо семейство


    Вземайки предвид интересите на по-младите членове на семейството, поставянето на душ вместо вана или комбинирането на бани – ние ви казваме какво можете да направите, за да направите използването на малка баня удобна за всеки член на семейството.

Поставете душ вместо вана

    Ако имате голямо семейство и всяка сутрин на вратата на банята има опашка, има опция за решаване на проблема: модернизирайте стаята и я направете по-функционална. Дори малките стаи могат да бъдат подобрени по следния начин: струва си да премахнете широката вана от стаята и да я замените с душ кабина.

   Важно е да се има предвид, че подмяната на вана с душ кабина се счита за реорганизация и изисква одобрение и отражение в техническия паспорт на апартамента.

Комбинирайте бани

    Друг вариант е да комбинирате малки стаи за баня и тоалетна в една баня, ако нямате достатъчно място за съхранение и свободно място. Обикновено тази ситуация се случва в стари къщи, където минималното количество пространство е останало по време на дизайна на баните.

Ориентирайте се по по-младите членове на семейството

   Когато проектирате баня, трябва да разберете колко висок е най-младият член на семейството. Важно е да се изчисли височината на мивката, така че той да може да я използва самостоятелно. Разбира се, не е нужно да правите много малки водопроводи, освен ако не направите отделна детска баня. Достатъчно е да помислите върху система, която ще помогне на детето да стигне до водата. Например, това може да бъде страничен стол със стъпала и нехлъзгащи се ленти върху тях, специални парапети, на които можете да се хване.

   Друг вариант, който ви позволява да скриете стъпалото и да не нарушавате интериора на банята, е да го вградите в най-ниското чекмедже на шкафа, разположен под мивката. Внимавайте: този метод е подходящ само за шкафове, чиито чекмеджета започват веднага от пода и са прикрепени към стената, в противен случай стъпалото може да се счупи и също трябва да бъде внимателно фиксирано.

Помислете за всеки член на семейството

     Дреболия, която понякога се забравя при проектирането на бани, е да се помисли за съхранението на аксесоари, принадлежащи на различни членове на семейството. Трябва да разберете, че всеки трябва да има свой собствен комплект, състоящ се от кърпа, четка за зъби и понякога дори продукти за грижа. Договорете се с роднини къде ще се съхраняват личните вещи на всички, а също така маркирайте аксесоарите с помощта на специални приставки, само постоянен маркер, или определете кой притежава определен цвят и купете неща от желаните цветове.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *