.
.

Задължение на жената в семейството е да подсигури качествени килими


Онлайн магазин за килими

Покупката на качествени килими  е задача, която най-често бива оставяна на домакинята в къщата. Сами се досещате, че най-често се касае за жената вкъщи, за тази, която се грижи за чистотата, уюта и комфорта в жилището.

Трябва да отчетем, че не е никак лесно да закупите нов килим, който килим да се отличи с редица положителни качества. Например, един килим трябва да бъде красив, да може да топли добре, да пасва на интериора в стаята, да се чисти лесно и да се ползва дълготрайно. Всичките тези качества и свойства са изключително важни, тъй като подобни домакински елементи не купуваме всеки ден.

И така, за да изберете правилен килим, трябва да знаете следното:

  1. Определете си бюджет за нови килими – чрез тази стъпка ще можете да се ориентирате най-добре, когато посетите магазин за килими, или когато стартирате разглеждането на килими в Интернет. Всеки знае, че има килими от 50 лева, но има и такива от хиляди левове, затова, много важно е да определите бюджет, след това всичко ще бъде по-лесно и няма да губите време, да гледате килимите от най-високият клас, ако разполагате с нисък бюджет, или обратното, да губите време, търсейки евтини килими ,при положение, че имате възможности за висок клас такива.
  2. Цветовете и изображенията на килимите – също важно нещо, помислете и се консултирайте с дизайнер, кои цветове биха отивали най-добре на Вашият дом. Например, ако ви трябва килим за гостната, но мебелите са в сив цвят, то попитайте на сивото кой тип килим ще отива най-много.
  3. Определете и преценете, дали желаете новите килими в дълготраен аспект, или при следваща промяна на обзавеждането, ще смените и килимите. Това е важен момент, защото, ако сте като повечето българи, то ще закупите килим, който да го ползвате дълго време! С други думи, ще е добре да проучите кои килими, съставени от дадена материя, са с по-дълготраен експлоатационен цикъл, и кои – не. И тук, както при всичко по-скъпо, важи правилото, че именно по-скъпите килими са по-дълготрайни и качествени, като цяло, затова ориентир могат да Ви бъдат самите цени.
  4. Материята, от която е съставен килима. Килимът може да бъде съставен от синтетични материали, може да бъде вълнен, но и от много други елементи. Бъдете внимателни и преценете за какъв тип стая, кой тип килим ще подхожда най-добре. Например, ако обзавеждате планинска къща, която е много високо в планината, то тогава вълнестите килими може би  биха били удачен вариант, но всичко зависи от конкретния случай.

Финални думи, касаещи изборът на килим.

Много са параметрите, които трябва да гледате, когато избирате килими и мокети. По-горе Ви споделихме няколко съвета, като вярваме, че ще Ви влезнат в употреба. Ако имате допълнителни въпроси, мнения и коментари, както по настоящата статия, така  свързани с друго, касаещо интериора на жилището, спокойно можете да се включите, попълвайки формата за мнение и коментар.

Обобщение на статията
product image
Продукт
5 based on 2 votes
Brand Name
Kilimi.com
Марка
Килими онлайн


Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *