.
.

Да поговорим за най-йскъпите чанти


Най-скъпо струващите чанти

Eдни от най-скъпо струващите чанти са конструирани от естествена кожа, брилянти и ще се изненадате – рециклирани елементи. Най-скъпата чанта е с логото Louis Vuitton, направена от отпадъци като бутилка от минерална, цигарена кутия, чаени пакетчета и стикери е с фантастичната цена 150хил. щатски долара.

Тази субкултура започва да се развива и да става известна в края на миналия век. Тя носи фантастични мотиви на кибернетиката и нововъведенията, но и отношението към Викторианската епоха. Тя комбинира следните съставни части: ретро футуризъм и изобретения, повлияни от научната фантастика, размиване на границите между минало, настояще и бъдеще, противопоставяне на грозната реалност с естетическите идеали.Характерни за приложното изкуство в този стил са инсталациите, статуетките, бижутата, аксесоарите и дрехите, направени от ненужни, използвани предмети и материали.

Техниката инспирира интериора, а архитектурата – инжинерството, онагледени чрез дизайна. Едни от първите имена в това течение са Хърбърт Уелс, Мери Шели, Жул Верн и Чарлз Дикенс повлияли го, то и днес използва детайли от творчеството им, които изразяват еклектиката между търсената естетика и бягството от антипатичната реалност.

Напоследък все повече скорост субкултурата „стиймпънк“. Не може да не сте виждали шапки от хартия, принтирани с малки симетрични дупчици. Или колиета от използван с някаква битова цел метал. Или рокля от сушени зеленчуци… Това течение промени нашите представи за изобретателност и време. Този стил, по начало е вид фентъзи, което ни пренася в развитото в технологично отношение, бъдеще. Дрехите в този стил са съчетание между светлина и метал, инспирирани от сантименталното задвижване на красивото минало.

Може и да изглежда трудоемко като изпълнение, но изработването на чанти и пластиката имат общи параметри и това са бягството от тривиалното и инерцията, артдеконструкция и  забавление.

Проектите, изработвани предимно от скрап, части от часовник, шевна или пишеща машина постоянно намират своите нови приложения за развитието на underground културата.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *