.
.

Защо жените са по-зиморничави от мъжете?


Едва ли има човек, който да твърди обратното, всички знаем, че дамите, жените, са по-зиморничави от мъжете. В какво се крие причината, както и как да подсигурим комфорт на жените, именно тези неща ще разясним в настоящата статия.

Научно доказано е, че женският организъм много по-бързо достига до минималните стойности и е по-чувствителен към студа. Именно и поради тази причина, трудно нежната половинка заспива без топли завивки.

Какво трябва да знаем, искайки да се затоплим? Как да направим така, че да изпитваме комфорт, без значение, дали се касае за домът, за офиса, за вилата?


Облеклото – вълнен пуловер, връхна дреха би ви стоплила много по-добре, отколкото елеци или якета. Спете с нощница, която дава топлина, също така с чорапи. Ако през зимните месеци чувствате студ, то задължително си купете термочорапи и термобельо.

Храна – когато се касае за зимните месеци, задължително консумирайте супи! Много супи и яхнии и други подобни.

Отопление – оптималната стайна температура е между 21-24 градуса и е важно да спазвате този диапазон. Ако има отклонения, то задължително подсигурете климатик, печка или друг тип отопление.

Кофеин и алкохол – през студените месеци гледайте да не прекалявате с кафетата, както и с алкохола, тъй като подобни напитки усилват кръвообращението и тялото Ви губи топлина.

Спорт – спортът поддържа нормална телесна температура и Ви съветваме всяка сутрин, преди да отидете на работа, да отделите 10 – 15 минути за упражнения. На обедната почика – кратка, 20 минутна разходка, а вечер – посещение във фитнес залата, поне за 40 мин.

Как да се сгреем?

Освен, по-горе изброените начини и съвети, няма как да не признаем, че трябва да имате добър климатик, който да подсигури комфорт на въздуха в домът Ви, както и в офисът, в който работите.

Толкова много можем да Ви пишем за добрия климатик. Ето някои важни съвети, когато го избирате. Трябва да се съобразите с размерът на помещението и капацитетът, който ще е необходим за самото помещение. Т.е., ако приемем, че трябва да отоплявате голям хол, то при избора на климатик непременно уточнете размерът, за да Ви бъде предложено най-удачно решение.

Климатик, който често да бъде профилиран, тъй като сме свидетели на занемарени климатици, които, когато бъдат пуснати, издухват прах, което е неприятно, и освен, че не върши ефективна работа, даже и влошава състоянието на атмосферния въздух.

Колко често се прави профилактика на климатик? Това е въпрос, който често бива задаван и отговорът е кратък, точен и ясен, поне на шест месеца.

Феникс Клима е компания, която може да помогне за избора на нов климатик, в случай че е дошло време за покупка на нов, или за смяна на съществуващ такъв.

Обобщение на статията. Факт е, че дамите са по-зиморничеви, както и, че често изпитват дискомфорт, когато температурите паднат под 15 градуса, но е факт и още нещо, което по-горе не споменахме, а именно това, че повечето дами се обличат модерно, но и с дрехи, които не дават необходимата топлина на кожата, нещо важно, което също трябва да отбележим. С други думи, модерното е също толкова важно, колкото и здравословното, имайте го предвид, когато си закупувате нова рокля, или нов панталон, например.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *