.
.

Плачете периодично, за здраве е


Снимка: https://apelsin-fitness.ru

И още един любопитен факт, жените плачат повече от мъжете.

Съществува неофициално мнение, че ако не плачете, то Вашият организъм ще го направи, вместо вас.
Важно е да кажем още, че този, който плаче се счита за напълно здрав, а избликът от сълзи е нормална психофизична реакция към стреса, според клиничния неврохирург от САЩ Джоди де Лука.

Чувствата и емоциите трябва да се изразяват, за това сме създадени. Не бива да се таят емоциите, било то позитивни, негативни у Вас самите, тъй като рано или късно ще чашата на търпението ще прелее.

Много психолози смятат, че ако не плачете, то ще започнете да страдате, като този процес ще дойде във времето.
Депресията, стреса, тревогите, отчаянието и други минусови емоции ще се засилят, ако не „отпуснете душата“ и не си поплачете.

Още една любопитна статистика: Плачът при момченцата и момиченцата на по-малка възраст, да речем, до 10 годишна възраст, е доказано, че и момченцата, и момиченцата плачат еднакво.

Във времето, обаче, нещата се изменят, благодарение на биологични особености, настъпили след половото съзряване и поради хормонални причини. Заради хормоналните особености момичетата и по-зрелите жени „генерират” сълзи много по-често и по-бързо, отколкото момчетата и мъжете.

Но да се върнем на плачът. Ако не плачете, то няма как да преодолеете травмите толкова лесно, моментите, придали Ви силна емоция, от външния свят, от заобикалящата Ви среда.

Ако изпитвате трудност и не можете да се разплачете, въппреки всичко, то ние, от Deva.bg Ви даваме следните съвети:
1. Замислете се за любим човек, който не е сред живите. За хубави моменти, които сте прекарали заедно, шансът да поплачете е голям.
2. Пуснете си много силен филм, най-вече драма, но доказано силна, със въздействащ сюжет. Шансът да се разчуствате е огромен.

За финал споделяме с Вас една чудесна притча за плачът:
Малко момче попитало майка си, „Защо плачеш?“ „ Защото съм жена!“,отговорила му тя. „Не разбирам!“, казал той. Неговата майка само го прегърнала и казала „И никога няма да разбереш!“
По-късно малкото момче попитало баща си: „Защо мама сякаш плаче без причина?“
„Всички жени плачат без причина!“, само това могъл да каже баща му. Малкото момче пораснало и станало мъж, но все още се чудел защо плачат жените. Най-накрая попитал Господ: „Господи, защо жените плачат толкова лесно?“ Господ отговорил: „Когато създавах жената, тя трябваше да е специална. Направих раменете й достатъчно силни да поемат тежестта на целия свят, и въпреки това достатъчно нежни за да даряват удобство. Дадох й вътрешна сила да издържи раждането на дете и отхвърлянето, което много пъти идва от децата й. Дадох й твърдост, която й позволява да продължава напред, когато другите се отказват и да се грижи за семейството си дори при болест и изтощение без да се оплаква. Дадох й чувствителност, да обича децата си, независимо от всичко и въпреки всички обстоятелства, дори когато детето й я е наранило много. Дадох й сила да помогне на мъжа си да преодолее грешките си и я създадох от неговото ребро за да защити сърцето му.
Дадох й мъдрост за да знае, че добрият съпруг никога не би наранил жена си, но понякога изпитва нейната сила и нейното решение да бъде до него непоколебимо.
И накрая, дадох й сълза, под която да се приюти. Това е нейно уникално право, за да го използва, когато има нужда. „Виждаш ли, сине.“, казал Господ, „красотата на жената не е в дрехите, които носи, фигурата, която има или в начина, по който си сресва косата. Красотата на жената трябва да бъде в нейните очи, защото това е пътят към сърцето й – мястото, където любовта обитава.

Обобщение на статията
Продукт
5 based on 4 votes
Brand Name
NahsetoZdrave.com
Марка
Съвети за здраве


Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *