.
.

8 кухненски аксесоара, използвани от професионални готвачи (и вие също имате нужда от тях!)


Кухненски хитрини, чрез аксесоари, които са евтини, но вършат чудесна работа!

Сигурно сте виждали по телевизията как професионалните готвачи бързо изпълняват много задачи. И всичко това, защото отдавна са оборудвали работните си места с удобни и функционални устройства, предназначени да улеснят готвенето. В настоящата статия представяме 8 аксесоара, които могат да се намерят в кухнята на главния готвач. И не забравяйте да ги купите, ако прецените, че си струват!

Приятно четене!

Устройство за източване на излишната течност


Може да има различни версии. Като правило, това е малък вид сито, което е прикрепено към ръба на тигана. По повърхността на устройството са разположени много дупки (могат да имат и различни размери). Той е доста удобен за използване. Например, когато източвате излишната течност след приготвяне на ориз, не можете да се страхувате, че лъвският дял от зърната ще падне в канализацията, а с него и дългоочакваната вечеря.

В допълнение, устройството често се използва след измиване на зеленчуци, билки, плодове и други продукти. Изработен от силикон или пластмаса.

Ето как изглежда:

Купа 2 в 1

Купа 2 в 1

Този прибор прилича малко на гореописания кухненски аксесоар, но това не е отделен елемент, а пълноценна купа. Използван за същата цел. Каква е разликата със ситото? Да, по принцип няма разлика. Всеки избира какво е по-удобно и практично за него. Металът рядко се използва за направата на такива прибори. По правило това са аксесоари, които се правят от пластмаса, но и не сруват скъпо.

Тендеризатор

Като работите с чук, вие всъщност отбивате цялото месо. Грубо казано, ако прекалите, може да не се получи добре начукана пържола. Но тендеризаторът е оборудван с дузина остри шипове. Така месото просто се набожда, но сокът не изтича от него. Тънките остриета правят микроразрези в разреза. Благодарение на тях дори жилавото месо ще стане меко по време на готвене. Освен това можете да намерите напълно необичайни устройства. Някои от тях имат вграден малък съд, в който можете да излеете соса. Работейки с устройството, импрегнацията навлиза във влакната на котлет с помощта на микроигли.

Въпреки това, във всеки случай, трябва да го опитате, за да усетите пълната полза от инструмента.

Държач за рязане на лук

Продължаваме с четвъртото предложение, аксесоар, който помага за нарязването на лук. Резето е проектирано да държи изрязания продукт в една позиция, като същевременно не рискувате да нараните пръстите си. Дизайнът на остри игли ви позволява удобно да нарязвате плодове, зеленчуци, колбаси и, разбира се, лук.

Магнитна поставка (държач) за ножове

Ако сте мъж, който има гараж, то сигурно използвате подобен аксесоар за редене на отверки, клещи и други метални уреди. При кулинарията, чрез подобен държач ще можете много лесно да управлявате съответните ножове.

На бара можете да закачите и други метални аксесоари – черпак, решетъчна лъжица, брадвичка, лъжици и вилици.

Форцепс


Доста универсално устройство, предназначено за обръщане на храна в тиган, поставяне на ястия в чинии и други задачи по готвене и сервиране на маса. Те могат да се различават по материал, дизайн, форма на работната част, размер.

За съжаление щипките се подценяват от много кухненски аксесоари, но в действителност те трудно се заменят с нещо.

Хаван за подправки и сол


Ако някога опитате подправки и дресинги, смлени в хаванче, тогава просто няма да искате да се връщате към готови смеси: разликата е огромна. С негова помощ можете да подобрите качеството на полученото ястие и нивото на вашите умения. Освен това прави дресинги, сосове и дори дипове!

Дъски за рязане


Незаменим предмет от бита. В професионалните кухни е обичайно да се използват отделни дъски за зеленчуци, плодове, риба и месо, както и за хляб. Това разделяне е за по-добра хигиена, тъй като много продукти не могат да влязат в контакт един с друг.

Е, представихме Ви осем популярни аксесоари за всяка професионална кухня, които се отличават с това, че са евтини, но и с това, че вършат перфектна работа.

Ако сте професионален кулинар, то Ви съветваме да разгледате този магазин, в койт осе предлагат професионални кухненски аксесоари, посуда, оборудване и други.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *