.
.

Какво трябва да знаем при кръщене в Рилски манастир


Съветите важат и за кръщение на други места, но предимно за създадени за Рилския манастир! Приятно четене …

Свещеното тайнство Кръщение е един от най-важните моменти в живота на един човек и е важно да се проведе в подходяща обстановка. Кръщенето в Рилския манастир е един от най-красивите и вълнуващи начини да се проведе това тайнство. В следващите редове ще ви представим някои от важните неща, които трябва да знаете при кръщене в Рилски манастир.

Резервация

Преди да планирате кръщенето в Рилски манастир, е важно да направите резервация на място за кръщенето. Това може да се направи чрез управителя на манастира или чрез религиозен деец, който ще ви помогне с организацията на събитието.

Специално за Рилски манастир, при провеждане на кръщенета е добре да запазите дата, но точен час трудно дават от манастира! Например, ако сте избрали датата 10-ти септември, то Ви се казва, да сте там към 12 часа наобяд! Често се случва да има много кръщенета и просто се изчакват. Процедурата през последните години е кратка, реално около 15 минути.

Кръщелници

При кръщене е необходимо да се определят кръщенски кумове, които ще помогнат на родителите на детето да изпълнят религиозните задължения, свързани с тайнството. Кумовете са важни за кръщенето и трябва да бъдат избрани предварително.

Облекло

На деня на кръщенето е важно да имате подходящо облекло. За мъжете е подходящо да носят костюм или риза с панталон, а за жените – подходящата дреха е рокля или панталони с блуза.

Важно уточнение! Модерните родители оставят детето с памперс на самото кръщение, ние смятаме, че това е ненужно! Т.е. добре е детето, когато бъде щръщавано, да бъде без гащички, памперси и т.н., но това е лично предпочитание на родителите!

Фотография и видео

Кръщенето е един от най-важните моменти в живота на един човек и е важно да бъде запечатано професионално. В Рилския манастир има възможност за професионално заснемане на кръщенето от фотограф или видеооператор. Може да се направи и собствено заснемане, но е важно да се уверите, че не нарушавате реда и обичаите, както и да не пречите на други участници в обреда.

Ако желаете да се възползвате от услугите на добър фотограф, можете да позвъните на GSM 088 999 62 62 или да посетите официалната страница www.Dzhunev.com, откъдето да направите резервация за дата и час за заснемането!

Подготовка на детето

Преди кръщенето е важно да се подготви детето за тайнството, като му се обясни значението и символиката на кръщението. Това може да бъде направено от родителите на детето или от религиозен деец.

Символика и обреди

Кръщенето в Рилски манастир се провежда в красивата църква на манастира, където има много символика и обреди, свързани с тайнството. Една от важните части на кръщенето е поставянето на кръста върху главата на кръщавания. Това е символ на вярата и посвещаването на живота на детето на Бог. По време на кръщенето се използват и други обреди, като молитви и кадене.

Присъствие на гости

Кръщенето в Рилски манастир е открито за всички, които искат да присъстват на събитието. Манастирът е популярен туристически обект и много посетители се интересуват от кръщенето. Важно е да знаете, че кръщенето е свещен обред и да се поведете уважително и с уважение към кръщавания и религиозните обичаи.

Край Рилски манастир има много хубави и добри заведения, които са край реката! Можете да съчетаете празненството с почерпка на някое от местата, като предварително си изберете такова.

Подаръци

Кръщенето е момент, в който близките могат да подарят нещо на кръщавания. Обикновено се подаряват библии, икони или други религиозни предмети, които са свързани с тайнството на кръщенето.

Време на кръщенето

Кръщенето в Рилски манастир може да се провежда през цялата година, но е важно да се уточни датата и часа на кръщенето предварително. Тайнството обикновено се провежда в събота или неделя, когато има повече посетители в манастира.

Транспорт

Рилският манастир се намира на около 120 км от София и може да се достигне с автомобил, автобус или такси. Важно е да се планира транспорта предварително и да се уверите, че ще имате достатъчно време за пристигане на мястото на кръщенето.

Тези са някои от важните неща, които трябва да знаете при кръщене в Рилски манастир. Не забравяйте, че кръщенето е свещен момент, който трябва да бъде преживян с уважение към религиозните обичаи и към другите участници в тайнството.

Обобщение на статията
product image
Продукт
5 based on 7 votes
Brand Name
Dzhunev Photography
Марка
Заснемане на кръщене
Цена
BGN 200Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *