.
.

Жените са по-добри шофьори, съгласни?


Photo by telegraph.co.uk

Жените са по-добри шофьори на пътя, и ще Ви кажем защо! Причината се крие в това ,че те са далеч по-старателни, докато мъжете – шофьори по-често се разконцентрират.

Естествено, няма как при задръстване да не се погрижим за външният си вид, но това е само при спрял на място автомобил.

Това е единственият минус при дамите шофьорки.

А виждали ли сте дама под автомобил? Да ремонтира авария? Или пък дама под капака на двигателя, сипвайки двигателно масло? Забавно, нали? Наскоро в интернет пространството бе публикувана снимка на дама, ремонтираща сама VW GOLF 2-ка, и познайте какво, с каква регистрация бе автомобилът? Естествено, с пернишка, но не това е важно, а искаме да отбележим, че дамите шофьори са далеч по-старателни.

В днешното забързано ежедневие, във време на еманципация, дни, в които жените са равни на мъжете във всяко отношение, трябва да подчертаем, че шофьорите от женски пол са много  и се умножават с всеки изминал ден.

Помните ли 90-те години на миналия век? Тогава шофьор от женски род не можеше да се срещне по улиците. Когато видехме дама шофьор АХВАХМЕ и казвахме: УАУ, евала на тази мацка, колко е оправна, как добре се справя.

Екипът на Motornomaslo.bg публикува интересна статия за грижата на автомобила при зимни условия в регионална информационна агенция.  В статията се споменава за старателното обгрижване на дамите, когато се касае за автомобилът си. Не така стоят нещата при повечето мъже. Например, почти всеки втори мъж в автомобилът си няма спрей за размразяване при замръзване, зимни вериги, или пък пълен набор от медицински консумативи в случай на инцидент. В аптечката на дамите – шофьори има всичко! Поне в повечето случаи. В това се крие и разликата между старанието на жените шофьори и мъжете такива. Може да се отбележи, че жените са далеч по-старателни и когато има Закон за движение по пътищата, те се запознават с него в най-малкия детайл, докато мъжете поглеждат „отгоре отгоре“ и продължават постарому.

Ако се направи детайлно проучване, или пък допитване до хората  в София, с въпрос, „кои шофьори са по-старателни на пътя“, то със сигурност резултатите ще бъдат шокиращи за силния пол.

На мъжете често не им се вярва, че дамите до тях са абсолютно равностойни, често им се иска да видят половинката си под капака на колата си, но във времето може би любимото кътче на съвременните, модерни дами ще е, не фризьорския салон, а гаража и работилницата…

Както е тръгнало, нещата натам вървят.

В обобщение на настоящия анализ можем смело да заявим, че жените по нищо не отстъпват на мъжете, даже обратното, често се доказват като по-добри в своята област.

За това говори и самия факт, че таксиметровите компании наемат все повече жени – шофьори, които да управляват служебните автомобили.

 

 

Обобщение на статията
Продукт
5 based on 2 votes
Brand Name
https://www.motornomaslo.bgВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *