.
.

Как да се грижим за косата си


Много е трудно да имате и поддържате красива, обемна, копринена и добре поддържана коса в наши дни, в дни, в които околната среда е силно замърсена. За правилна грижа трябва ясно и точно да знаете типа коса. С неправилно подбрани шампоани и козметика можете значително да нарушите структурата на косъма, да влошите състоянието й, именно поради тази причина е важно да знаете какъв тип коса имате и какви балсами са подходящи за нея.

Нормалната коса за определено време след измиване запазва обем и еластичност, лесно се разресва, стилизира, блести, отразява добре светлината, има много жив външен вид, не се уврежда визуално.

Но този тип коса не е често срещан. Така наречената мазна коса има много тъп блясък и цвят и след кратко време след измиване става неуверена. Сухата коса е скучна, не се отразява изобщо или не отразява добре светлината, няма лъскав вид. При сресване косата по цялата дължина се къса и заплита. Много често сухата коса не е следствие от намаляване на активността на мастните жлези на главата, а неправилна грижа. Много е трудно и трудно да се грижите за косата, така наречения смесен тип. Те се нуждаят от комбинирани грижи. Подходът без грижи за грижата за косата с всяка дължина трябва да се състои от основната процедура – това е измиването. Честотата на миене на косата трябва да се избира индивидуално. Важно е да не се мие със сапун, прекалено гореща температура или обратно, с много студена вода. Сапунът изсушава скалпа и можете да постигнете обратния ефект, че нормалната коса ще стане безжизнена. Също така е по-добре да изберете средната температура на водата, удобна за скалпа. Правилният шампоан, по вид коса, ще осигури добър резултат и ще даде видим ефект. Ако използвате мусове или лакове, когато стилизирате косата, то тогава я мийте всеки ден. Косата трябва да се сресва, преди да я миете. Ако е необходимо разресване, по-добре е да използвате дървени гребени. Прекомерната употреба на сешоар не е удачно решение. По-добре е да изсушите мократа коса с естественото й изсушаване, като за целта можете да използвате топла кърпа. Трябва да се използват маски и инструменти за спешна и дълбока обработка на косата. Важно след измиване, не забравяйте за балсама за изплакване.

Трябва да се помни, че грижата за косата е старателна работа, занимание през целия живот, което изисква време и усилия. Но ефектът, който ще се получи е забележим с просто око и ще привлече възгледите на другите.

Качествена козметика, както и грижа за косата от Давинес може да Ви даде отговори на въпросите, какви типове шампоани да използвате..
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *