.
.

Creed Aventus е парфюм, вдъхновен от мощта на Наполеон


Луксозният мъжки парфюм Creed Aventus излиза на пазара през 2010 година. Той се утвърждава като един от бестселърите на новия век за династичната компания Creed, основана през далечната 1760 година и създавала ухания за крале и благородници. В разработването на Creed Aventus участва седмият поред наследник на луксозната парфюмерийна компания – Ервин Крийд. Забележителният мъжки аромат е вдъхновен от личността и завоевателните успехи на император Наполеон Бонапарт. От Creed Aventus струи оптимизъм и вяра в успеха. Това е парфюм, който се откроява със своя провокативен и подчертано мъжествен аромат.

В уханната композиция на Creed Aventus влиза пачули – символ на благополучието

Ароматният коктейл на шипровия мъжки парфюм Creed Aventus се открива със свежи и жизнерадостни цитрусови нотки лимон, бергамот и ананас, съчетани с хрупкава зелена ябълка, касис и розов пипер.

В сърцевината на аромата разцъфват омайна роза и жасмин, препелени с акцент суха бреза и пачули – възприемано като универсален символ на успех, богатство и благополучие. Твърди се, че уханието на пачули било любимо на самия император Наполеон Бонапарт, като по време на неговите завоевателни походи през XIX век тропическото растение, от което се извлича етеричното масло, е пренесено в Европа. Използва се в много ароматни композиции на класни парфюми, в това число и Creed Aventus, като придава чувственост и подсилва въздействието на останалите нотки.

Базовият акорд на Creed Aventus е изграден от дъбов мъх, амбра, кедрово дърво, мускус и ванилия. 

Ароматът на Creed Aventus е хипнотичен и въздействащ

Вдъхновен от Наполеон и насочен към мъжете победители, парфюмът Creed Aventus притежава характерен, класен и запомнящ се аромат. Уханието е подходящо за всички сезони и може да се носи, както в ежедневието, така и при специални поводи. При създаването му Ервин Крийд си партнира с доказания парфюмерист Жан-Кристоф Еро, известен със стила си да проектира аромати, които вълнуват и завладяват всички сетива, като безспорно такова е уханието на Creed Aventus.

Емблематичния кон с ездач е белязал опаковката на Creed Aventus

Това е още една препратка към завоевателната мощ на император Наполеон, чиято личност и военни победи са вдъхновили разработването на Creed Aventus. Създаден за самоуверени мъже, това е парфюм – белег за класа и неподражаем стил. Мъжът Aventus е наясно с всичките си силни страни и винаги ги подчертава по най-добрия начин. Той е силен, страстен и привлекателен с опасния чар, който притежава. Мъжкият парфюм Creed Aventus се възприема като универсален белег за лукс и изисканост, разпознаваем по целия свят.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *