.
.

Основни признаци, по които да познаем, че половинката ни е склонна към агресия


Днес ще поговорим за агресията, и по-точно за семейната агресия.

Ако сте дама, която предстои да се премести при половинката си, т.е. Ви предстои коренна промяна в начинът на живот, предстоят радостни моменти, то е хубаво да прочетете тези съвети, благодарение на които да вземете категоричното решение, дали човекът до Вас е правилният избор, или е склонен към агресия и може да Ви посегне.

Съществуват няколко основни признаци, които лесно могат да Ви подскажат какъв е мъжът до Вас, ето ги и тях:

Скорошни актове на насилие;
Вербални или физически заплахи;
Употребата на ножове, носенето на оръжие и други подобни също са червена лампа, която трябва да Ви светне;
Нарастваща психомоторна възбуда;
Интоксикация с наркотични вещества и/или алкохол;
Параноидни идеи при психотичен пациент;
Халюцинации, които приканват пациента към насилие;
Пациенти с личностови разстройства, неконтролируеми, пациенти, които лесно губят контрол;
Предупредителни физически знаци – ако забележите, че мъжът до Вас стиска често юмруци, то това е знак, че трябва да имате едно на ум.
 

Психолозите и експертите правят т.нар. оценка на риска от агресия на даден пациент, но и Вие, без да сте психолог, можете да направите кратък анализ. Той включва:

Телесно състояние, позитивизъм, дали е налична такава у половинката Ви, внимателно да обследвате дали човекът до Вас има стари сериозни провинения, осъждан ли е, има ли татуси и какви точно са те, тъй като понякога даден татус може да даде доста подробна информация за личността, както и това дали е с нисък социалноикономически статус, отворен ли е към хората и други подобни.

Ако забележите, че човекът до Вас е агресивен, или пък, ако прояви агресия съществуват редица подходи, към които трябва да преминете.

Желателно е да поговорите с него и да потърсите специализирана помощ, най-добре консултация с медицинско лице, което има дългогодишен опит.

Най-желателното е тотална изолация от подобни лица, но ако приемем, че сте влюбени, то трябва да опипате варианти за подобряване на неовото състояние.

Важно е да отбележим, че импулсивните хора, тези, които биват предизвиквани, тогава отключват своята агресия, т.е. трябва и Вие самите да сте изключително внимателни. Например, ако знаете, че човекът до Вас се дразни от нещо, при това сериозно, то не бива да го провокирате.

 Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *