.
.

5 причини да не си купувате евтини сутиени


Сутиени онлайн

Евтините сутиени са навсякъде и винаги са наистина изкушаващи. В края на краищата сутиенът е просто крехко парче плат с банели, нали? Много грешно твърдение. Сутиенът, който сте избрали да купите, въздейства върху всички елементи на модната индустрия на планетата, от водата, която се използва за обработка на тъкани, до труда, който се използва за производството и продажбата му.

Простият сутиен е част от сложна модна екосистема, която влияе на света като цяло. Вашият избор може да го направи по-добър или по-лош! За да разберете защо евтинят сутиен може да ви струва повече в дългосрочен план, можете да продължите да четете.

Всички сутиени изискват ръчен труд.

Автоматизацията идва за нас хората и за работата ни по-скоро рано, отколкото късно, но сутиените са един от малкото артикули, които изискват ръчна изработка. Всеки продаден сутиен от 10 до 100 лева изисква много деликатно ръчно шиене на трудни за изработка материи. Ако сутиенът ви струва 12 лева на дребно, колко мислите, че струвал ръчният труд? Отговорът е доста прост – не много.

Сутиенът може да има до 48 отделни елемента.

Сутиенът може да се разглежда като голям и сложен пъзел, който човек трябва да сглоби. Може да има до 48 различни части, като всички те трябва да бъдат произведени и поръчани от различни източници. Някои марки дори проектират и произвеждат свои собствени части, за да подобрят комфорта на сутиена. Колко пари бихте похарчили, за да съберете качествен артикул от 48 елемента?

Производството на тъкани е вредно за околната среда.

Може да се каже, че всички обичаме модата, но също така всички обичаме и природата. Докато много аспекти на модата са екологични, производството на тъкани доста трудоемко. Знаете ли, че може да се отнеме до 2700 литра вода, за да се направи една обикновена памучна тениска? Това са средно три години питейна вода за един човек! Замърсяването също е огромен страничен ефект от производството на тъкани, както и пестицидите, багрилата и химикалите, които се използват за производството на на някои материи.

Евтините сутиени се предлагат в сравнително малък диапазон от размери

Ако носите чашка D или имате твърде малък или прекалено голям размер на лентата, която обгръща бюста ви, вероятно няма да можете да намерите евтини сутиени, които да ви подхождат! Притискането в твърде малък сутиен, може да причини сериозен дискомфорт с течение на времето. Носенето на голям такъв, от друга страна, никога няма да дава очакваната опора и комфорт. Така че е по-добре да се поглезите със сутиен, който пасва идеално на вашата гръдна обиколка.

Качественият сутиен излиза по-евтин от бюджетния.

Купуването на качествен сутиен не само спестява литри вода и помага на планетата, но и спестява парите в банковата ви сметка! Ако си купите качествен сутиен, който  пасва идеално на вашето тяло и се грижите за него, той може да издържи векове.

В крайна сметка ще плащате далеч по-малко за малко по-скъп и трудно износващ се сутиен, отколкото за по-бюджетен и не толкова качествен, който ще ви излезе дори по-скъпо във времето.  

Следващия път, когато се взирате в стелаж с евтини сутиени, опитайте вместо това да потърсите местен бутик за дамско бельо! Ще помогнете за стимулирането на местната икономика и ще спестите пари в дългосрочен план, като същевременно ще помогнете на планетата.

Силно препоръчваме

Независимо дали пазарувате ежедневни сутиени или бельо за специален повод, винаги е добра идея да потърсите второ мнение. Знаем колко е трудно да намерите сутиени, които да стоят добре и да се чувствате добре в тях, особено когато го правите сами. Ако някога сте се чувствали несигурни относно размера на сутиена си или просто не знаете къде да отидете, за да намерите добри сутиени, е време да се замислите за професионална бра-фитинг консултация.Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *