.
.

Целулит: митове и истина


Масажор против целулит

Какво причинява целулит? Как се появава той на тялото ни? Как да се отървем напълно от него? Това са въпросите, с които жените се сблъскват в даден момент от живота си, освен ако, разбира се, нямат късмета да бъдат сред тези, които са освободени от този проблем от самата природа.

За да намерим начини да се отървем от целулита, първо трябва да разгледаме някои от най-често срещаните митове.

Целулитът е същото като мазнините. Това е може би най-често срещаното погрешно схващане. И докато целулитът също е вид мазнини, той се различава много от обикновените мазнини по това, че прави кожата ни да изглежда набръчкана, накъдрена.

Слабите хора не страдат от целулит. За съжаление не е така. Разбира се, тези с наднормено тегло са по-податливи на целулит, но този проблем може да засегне и най-здравите и слаби хора. Не е нужно да ходите далеч за примери – наскоро пресата любезно показа целулит на краката на някои известни модели на първите страници на вестниците.

Мъжете не са склонни към целулит. Не е вярно, някои са податливи. Жените, разбира се, са по-склонни към целулит поради структурата на съединителната си тъкан, но мъжете също могат да получат целулит, особено ако наддават или отслабват бързо.

Диетата и упражненията могат да премахнат целулита. Да и не. Диетата може дори да влоши проблема, особено ако се опитваме да отслабнем твърде бързо. При целулита мастните натрупвания се намират под кожата и това много затруднява отстраняването им с тренировка. Чрез упражнения обаче можем да подобрим външния си вид и да маскираме появата на целулит. По-здравословната диета също може да попречи на нашия проблем да напредне, особено ако е с високо съдържание на антиоксиданти.

Кремове и липосукция – по този начин можете да премахнете целулита. Липосукцията е спешно решение, но жените не са готови за това в борбата срещу целулита. Липосукцията обаче не е идеална, тъй като този вид мазнини не могат да бъдат премахнати ефективно. Има обаче някои много добри кремове и лосиони, които, макар и да не премахват напълно целулита, ще изгладят кожата и ще й придадат по-добър вид. Масажът също може да намали появата на целулит.

Целулитът е факт от нашия живот. Тази малка неизправност в телата ни е естествена и почти нищо не можем да направим по въпроса.

И така, какво да правите, за да се преборите с целулита?

В други статии сме писали доста по темата, но спокойно можете да опитате Антицелулитен масажор-Celluless MD, който значително ще подобри тялото Ви, особено в тази част, в която имате поява на целулит.

Естествено, масажорът против целулит ще Ви помогне, ако промените начинът си на живот, а именно – започнете да се храните правилно, движите се, спортувате и т.н.

Екипът на Дева бг Ви пожелава успех в борбата срещу целулита.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *