.
.

Фирма „Магия 2004“ ЕООД – компания, обработваща сини сливи, кайсии и редица други плодове и зеленчуци


Магия 2004 еоод

В България има много фирми, които се занимават с преработката, изкупуването, транспортирането на плодове и зеленчуци, но не всички са сред лидерите, не всички предоставят добра продукция.

Днес имаме удоволствието да Ви представим дейността на компанията „Магия 2004″ЕООД – фирма, която е специализирана в обработката на сини сливи, предимно, но и на други плодове и зеленчуци, като чушки, домати, кайсии и други.

Една от основните задачи на компанията е именно да произвежда, култивира, отглежда, изкупува и обработва продукцията на населението, живеещо в Бургас и околността.

Сините сливи, както и редица други плодове, когато се изсушат запазват своите свойства, при това дълготрайно.

Добрите сини сливи се разпознават по техния черен цвят и характерен блясък. Важно е да бъдат леко меки на допир, еластични и месести. От друга страна, сините сливи с кафеникав цвят подсказват за неправилна обработка на плодовете. В този случай те губят полезните си качества и благоприятен състав. Тези сливи обикновено се разпознават по гранясалия вкус.

Ето и защо е добре да се замислите над консумацията на сушени плодове, дори сини сливи:

Уникален състав
Вкусните и ароматни сини сливи се считат за много полезни. И напълно заслужено. Съдържа огромно количество вещества, които са изключително ценни за нашия организъм:

● минерали – цинк, магнезий, селен, калий, желязо и много други;
● витамини – А, Е, С, РР, К и В-групи;
● растителни влакна (фибри);
● аминокиселини;
● пектини;
● глюкоза, сорбитол и др.

Гликемичен индекс на продукта: 27 единици. Дневен прием: 6 бр. Калорично съдържание: на 100 g – 231 kcal.

Сушенето, като един от начините за приготвяне на продукти за бъдеща употреба, се използва повече от един век, но все още не е загубило своята актуалност. Сушените плодове не губят ценните си свойства, като почти напълно запазват своя витаминен и минерален състав.

Сините сливи, които са едни от най-достъпните сушени плодове в нашите региони, се получават от унгарска слива (унгарка). Готовият продукт може да се съхранява през цялата година, без да губи отличните си вкусови качества.

Ако кажем, че да консумирате по една-две сушени сливи на ден е много полезно, съвсем няма да сгрешим!

Препоръчваме Ви да опитате! Имайте предвид, че те насищат доста, калорични са! Ако спазвате диети, или следите приема на калории, вземете предвид това.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *