.
.

Тенденции при трапезните столове


столове за кухнята

Трапезни столове – масивни и красиви

Устойчиви тенденции в дизайна на трапезарията с голяма маса и столове се наблюдават в повечето европейски страни.

Но британците заслужено се смятат за най-пламенните привърженици на тази традиция.

Те не могат да си представят кухня без набор от масивни трапезни столове.


Характеристики на кухненски столове за хранене


По принцип няма съществена разлика, дали ползвате специални столове за дома, или обикновени класически такива. Това може да повлияе само на интериора на жилището Ви. Въпреки това, едно правило не може да бъде нарушено. Избран е моделът на столове за масата за хранене, а не обратното. Това означава, че ако имате правоъгълна маса, по-добре е да изберете трапезни столове с висока облегалка със същата форма. По-добре е да изберете извити столове със заоблени фрагменти и заоблени детайли. Така трапезарията ще изглежда хармонично.
Всеки стол съдържа следните елементи:

Крака. Те могат да бъдат с еднаква дължина или 2 задни значително надвишаващи предните;
Седалката. Това е плоска заготовка с пълнеж и тапицерия. Може да бъде права, вдлъбната или да има специфична форма (дизайн);

Облегалка. Размерите и формите са много разнообразни. От солидна, висока до миниатюрна мека лента на нивото на лопатките;
Подлакътници. Този елемент не е задължителен и е специфичен за столове от тип фотьойл. Изисква много място, въпреки че носи допълнителен комфорт на храненето.

Друг важен фактор за столовете за хранене е твърдостта на позицията за сядане. Основните са:

Мека. Дебелите подложки и подплънките определено ще направят удобно прилепване. Подходящи са за дълги ястия и празници. Но некачественият пълнител ще доведе до намачкване, слягане и деформация на седалката.

Не пестете от този елемент;
Средна твърдост. Най-добрият вариант. По принцип дори тънък слой от обикновена гума от пяна или какъвто и да е вид естествен пълнител ще свърши работа. Тапицерията ще допълни картината;
Здравина. Най-често седалката не е покрита с нищо. Това е типично за пластмасови или изцяло дървени столове. Въпреки това може да има покритие с материал без използване на пълнител. Не можете да седите дълго на такъв стол.

Обобщение на тенденциите за избор на столове за трапезарията

Масивни, здрави, добре изглеждащи – това са най-търсените столове за кухнята. Нашият съвет е да не пестите от този елемент от обзавеждането, а напротив, да придадете максимален комфорт, докато се храните.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *