.
.

Съвети за ползване на вакуумиращата машина


Това че сте си купили машина за вакуумиране на храна не е гаранция, че винаги ще можете да опазите храната. Така че внимавайте как работите с машината и я ползвайте по предназначение. Ето няколко полезни съвета как да правите това. А това беше и първият съвет. Вакуумирането на храната помага, но тя пак трябва да е затворена в хладилник, за да остане във вид, в който ще я ползвате отново.

Що се отнася до вакуумиращите машинки, не можете просто да използвате всякаква торбичка и очаквате да работи перфектно. Повечето машини са проектирани да работят само с конкретни видове торби. Трябва да сте сигурни, че купувате торбичките, които се препоръчват за употреба с вашия модел вакуумен уплътнител. В противен случай торбичките може да не се запечатват правилно или могат да заседнат в машината.

Течните храни се вакуумират по специфичен начин. Първо се замразява самата храна, а след това се вакуумира в приложното пликче. Просто не искате да знаете, какво ще стане ако тръгнете да вакуумирате някаква супа например.

Когато искате да вакуумирате повече продукти в чантичката, не  я препълвайте.. Трябва да оставите малко място, поне 10 см, в горната част. Ако не го направите, може да не успеете да направите добър печат. Оставянето на малко свободно място също означава, че в случай, че не се получи добър печат от първия път, можете да направите второ уплътнение малко по-нататък в чантата.

Последният съвет е много полезен, защото хората често допускат грешката като видят лошо запечатан плик, да го разопаковат и после пак да почнат вакуумирането. Много по-лесно е ако сте оставили тези няколко сантиметра, просто да направите още един опит.

Внимавайте за запечатването на храни с остри ръбове, те могат да нарушат цялостта на плика, а оттам да нарушат и качеството на вакуумираната храна. Почиствайте машината редовно, за да не се развали преждевременно.

Източник: vladives.bg
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *