.
.

Регистарция на фирма по време на пандемията


Регистрация на нова фирма, по време на пандемия, за разлика от преди Covid-19 се случва една идея по-бавно. Имайте предвид това, ако бързате да регистрирате нова фирма.

Изключително важно нещо, което трябва да знаете, при създаването на нова фирма, било то за стартъп, или за строителна компания, или за каквото и да било, е да направите добър бизнес план.

Само по себе си регистрирането на дружество е формалност. Важно е след това как ще развиете компанията.

И все пак, подготвили сме Ви обзорен материал в помощ при регистрирането на дружество, който се надяваме да Ви бъде полезен.

Необходими документи за регистрация на фирма

За самото попълване на документите ще Ви трябват около няколко часа. Средствата, които ще изхарчите за документи и такси възлизат на около 120 лева.

Необходимо е да се изготвят:

  • Учредителен акт на дружеството
  • Решение на Едноличния собственик за назначаване на управител
  • Декларация по чл. 13 от ТЗ
  • Декларация по чл. 141 от ТЗ
  • Адвокатско пълномощно
  • Спесимен от подписа на управителя
  • Да се внесе капитала в банка по избор и да се заплати държавната такса

Ние Ви съветваме да се обърнете към опитен счетоводител, за да не объркате нещо, ако ще правите това за първи път. Ако имате опит със счетоводството, не Ви пречи и Вие да си изготвите документацията

Процедури след регистрирането на фирма

Както по-горе споменахме, често се пренебрегва същественото, а именно – дейността, счетоводните въпроси, осигуряването, сключването на договори, ползването на електронен подпис и много други. Именно над логистиката обърнете сериозно внимание, тъй като тази фирма ще трябва да Ви носи доходи.

Естествено, първата важна стъпка е да се ориентирате към счетоводител, или счетоводна кантора, хора, които да се грижат за финансовата част на компанията.

Постоянните промени, регулации, изменения

Няма как да не пропуснем да споменем, че през последните години се въвеждат нови правила, закони, изисквания и само опитни счетоводители ги следят. Ако приемем, че Вие сами сте решили да си водите счетоводството, то ще Ви трябва много време за четене, проучване, за следене на промените.

Регистрацията на търговска марка също е препоръчително да изготвите, тъй като това начинание ще Ви гарантира спокойствие.Да не се защите чрез регистрация на търговска марка, е рисковано.

Финални думи, касаещи регистрация на фирма по време на пандемията

Преди пандемията регистрацията ставаше са няколко часа. Сега, наши партньори ни информираха, че нещата стават една идея по-бавно. Някъде около седмица. Имайте го предвид. Също така грижливо си подгответе всички документи и попълнете внимателно.

Нашият съевет, при това приятелски е да се обърнете към счетоводители.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *