.
.

Правилна поддръжка на прясно асфалтиран паркинг


Асфалтът прави алеите и паркингите по-гладки, по-привлекателни и по-тихи. Ако планирате скоро асфалтиране на паркинг или вече сте преминали през тази дейност, ще оцените всички ползи, които ви дава, ако го поддържаме правилно разбира се.  Когато асфалтовата настилка не се поддържа, тя може да се разруши до такава степен, че да се наложи тотално да я замените с нова.

На първо място е необходимо редовно почистване. Поне веднъж месечно е желателно да почистваме своя паркинг, още повече ако паркинга ви е с натоварено движение. Листа и други отпадъци могат да оставят петна. Течовете от гориво и масло също могат да причинят щети и да оставят хлъзгави зони.

При наличие на пукнатини и дупки е задължително експресното им поправяне и запълване. Никога не се опитвайте да запълват пукнатини или дупки с купени от магазина уплътнители, бетон или шпакловка. Основната причина за появата на пукнатини  се дължи на прекалено интензивния трафик, част от основата започна да сляга по-бързо, друга причина може да бъде задържаната влага от цикъла замразяване-размразяване, прекалено много дъжд и други.  

Нанесете уплътнителен слой, ако е необходимо. Имайте предвид, че уплътняващото покритие е различно от това, което се полага по време на самия процес на асфалтиране . Препоръчваме да сменяте уплътняващото покритие на всеки три до пет години. Честотата на подмяна зависи от интензивността на трафика на асфалта, местоположението и няколко други фактора.

В никакъв случай не трябва да пренебрегвате редовната поддръжка на вашето асфалтово покритие. Голяма грешка допускат всички, че след полагането на асфалта, те спират да мислят за неговото съществуване и се започва една сериозна доживотна експлоатация.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *