.
.

Основни етапи при събаряне на къща


За голяма част от старите сгради, рано или късно, настъпва моментът, в който трябва да бъдат разрушени. Причините са най-различни – решение на общината, опасни елементи, нелицеприятен вид, желание на собственика да построи нещо ново на мястото, заместване на сградата със зелена площ и други. Каквато и да е причината за разрушаването на едно здание, винаги се следват стриктно регламентирани процедури и норми, така че да не се получат нежелани щети и рискове за околните. Освен стриктна безопасност на труда се изискват и поредица от разрешителни. По този начин се следи стриктно за всеки един аспект от екологична гледна точка, до инженерни проекти, разрешителни от органите на реда и архитектите и много други.

Задължителни условия за събаряне на къща

Задължително условие при събарянето на къща е тя да бъде извършена от лицензирана компания. Такива са голяма част от строителните фирми, както и фирми, които се занимават с кърти чисти извозва и събаряне на сгради , като  Кърти-Чисти-Извозва.com. Експертите от фирмата също правят предварителен оглед, за да се определи най-ефикасният начин за разрушаване на зданието и да се конкретизират мерките за безопасност. Избира се и видът на техниката, която ще се използва за процедурата. В някои случаи се налага и взрив на сградата или части от нея.

Необходимо е, когато сградата бъде напълно разрушена, нейните останки да бъдат премахнати от обекта, чрез извозване на строителни отпадъци . Обикновено това се извършва от самата фирма изпълнител, като има възможност отпадъците да бъдат изхвърлени или запазени за някаква бъдеща цел. Ако материалите позволяват да се рециклират, могат да се продадат и преработят в нови суровини. Ако това не е възможно, отпадъците се извозват до определеното депо, където се изхвърлят според правилата. Накрая отново се уведомява общината, че зданието е премахнато, за да се отпише от всички видове държавни и общински регистри.

Избирайки фирма за събаряне на сгради, търсете такава, която разполага с най-съвременната техника и познания за поетапен демонтаж.

Цена за събаряне на сграда

Цените за услугата събаряне на сгради се определят при предварителния оглед и приблизителна оценка на количеството строителни отпадъци, броя курсове за извозването им и броя хора, необходими да завършат събарянето в срок.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *