.
.

Някои видове материи, подходящи за спално бельо


В първата част от списъка с материи ви запознахме с някои от най-разпространените. Ето още няколко вида платове, които са подходящи за ушиване на спален комплект.

Бамбук

Бамбуковият плат често се свързва с дървесина. Неговите тъкани са резултат от целулозата в самия бамбук. Тъканите от бамбук са полезни за здравето, според някои специалисти. На допир са нежни и много гладки. В състава си имат противоалергичен агент, който е напълно натурален. Това го прави много подходящ за хора с алергии. Когато спите върху материя от бамбук, тялото ви диша. Бамбука има свойството да абсорбира потта на тялото.

Памучен сатен

Памучният сатен всъщност е направен изцяло от натурален памук. Този плат е много красив. Той изпраща и много гладък. Това е благодарение на процеса мерсализация, през който минава. Със завивки от памучен сатен може да спите по всяко време на годината. Придава хладно усещане усещане през лятото и затоплящо през зимата.

Ранфорс

Ранфорсът е памучен плат на 100%. Той е много гъвкав и здрав, като на вид изглежда матов. Ако изберете тази материя за вашето спално бельо, ще си осигурите комфортно спане. Ранфорсът, също така, е много устойчив плат.

Перкал

Този план също е направен от памук, по-точно от памучни влакна. Той има свойството да поема влагата от вашата кожа, което го прави много подходящ за използване през летните месеци. Перкалът е много здрав и същевременно фин плат. Може да издържи на много години употреба.

Тенсел

В състава на този плат има дървесна целулоза. Материята има свойството да абсорбира влагата от тялото. Много прилича на коприната на допир. Ако имате чувствителна кожа – това е вашата материя.

Естествена коприна

Една от най-известните материи. Този плат се произвежда от влакното на копринената буба. Коприната държи много хладно, когато спите с нея. Спално бельо от коприна можете да ползвате по всяко време на годината.

Модал

Този плат има естествен произход и се прави чрез обработка на целулозни влакна. Модалът е мек и нежен на допир.

Надяваме се, че сме били полезни и сме улеснили избора ви.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *