.
.

Колко точно продължава ефектът на лазерната епилация?


Колко точно продължава ефектът на лазерната епилация?

Лазерното обезкосмяване използва светлинни импулси, за да унищожи косъма безвъзвратно. Тези лазерни светлинни импулси създават топлина, която уврежда космуния фоликул, докато той не изчезне напълно. Излагането на лазера се случва без да се наранява целостта на кожата.

Въпреки че лазерната епилация започва да се прилага масово едва през 90-те години, когато става достъпна услуга, оттогава техниката за обезкосмяване е напреднала неимоверно много. Много лазери и устройства с интензивна импулсна светлина са разработени през последните десетилетия, което прави обезкосмяването много безопасен процес, когато се извършва от добре обучени и опитни професионалисти в сертифицирани лазерни центрове. За да се подбере видът на лазера, с който ще бъде третиран човек, трябва да се имат предвид няколко условия – тен на кожата, цвят на косата, дебелина на косъма, татуировки и употреба на определени медикаменти през последните няколко седмици преди процедура.

Колко дълго трае лазерното обезкосмяване?

Въпреки че лазерната епилация има перманентен резултат, зависимост от изброените фактори по-горе, се налага да се извършват поддържащи процедури. Но те се случват най-малко след две до шест години след края на лечението. Също така косъмчетата в тренираната зона, които ще се появят отново, ще бъдат доста по-малко на брой и с доста по-слаба структура.

Ако оставим на страна фактора време, трайността на лазерната епилация зависи и от подлаганата на третиране зона. Зоните с по-упорито окосмяване – подбедриите, зоната на бикините и подмишниците, реагират най-бързо на лечението. Докато фините косъмчета по лицето, реагират най-бавно и за да се постигне удовлетворяващ резултат са нужни повече процедури.

Влияние оказват още използваните енергийни нива на лазера, експертният опит на козметика и състоянието на кожата.

Източник: https://satorilaser.bg/
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *