.
.

Как да поддържаме по-добре асфалтиран участък


Без значение дали сте преминали наскоро през асфалтиране на улици , паркинги или алеи, поддръжката на асфалта е от съществено значение за неговия дългогодишен живот. За щастие грижата за асфалта е лесна и достъпна. Фирма за асфалтиране в София споделя с вас няколко съвета, които ще ви помогнат да съхраните вашето асфалтово покритие в отлично състояние.

Почиствайте редовно вашето асфалтово покритие. Автомобилите съдържат много вредни вещества. Един от най-опасните за вашия асфалт е маслото. Маслото не само променя външния вид на настилката, но и я влошава. Площ, върху която има петрол, престоял твърде дълго, ще бъде по-податлив на ерозия.

Използвайте запечатващо покритие. Асфалтът е изключително издръжлив, но и той се нуждае от малко помощ, за да удържи ударите на времето и природата. Уплътнителят добавя допълнителен слой защита и помага за забавяне на разграждането. Паркинг с много трафик трябва да се запечатва на всеки две години.

Помислете за добрия дренаж. Имайте предвид, че водата е една от най-разрушителните сили върху асфалта, която бавно разрушава настилката. Обилен дъжд няма да навреди, но застоялата вода може да го направи. Така, че задължително помислете за правилното ѝ оттичане.

Когато в настилката ви се появят пукнатини и дупки, трябва да ги закърпите възможно най-скоро. Водата може да проникне в тези пукнатини и да причини скъпи щети на основата на вашата настилка.

Избягвайте тежки товари, доколкото е възможно. Колкото по-тежък е товарът, толкова по-голямо напрежение ще окаже върху вашата настилка.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *