.
.

Какво да вземем под внимание, когато избираме мъжка шапка


Много мъже по света обичат да носят шапки. Качествената мъжка шапка е полезен аксесоар през всички сезони. Добре е да разполагате с няколко и да избирате най-подходящата спрямо времето навън. Стилната мъжка шапка може да е и модно изявление. Тя може да допълни по подходящ начин тоалета ви за деня. Изборът на мъжка шапка разкрива много за естетическите ви предпочитания.

Когато подбирате нова мъжка шапка за личния си гардероб, добре е да вземете под внимание няколко неща, ето кои са те.

Спрете се на мъжка шапка, която съответства на личния ви стил

Много по-лесно ще ви е да съчетавате вашата нова мъжка шапка с дрехите в гардероба си, ако тя е подобна като стил. Ако обичате да носите спортно-елегантни дрехи, най-практично е да се спрете на мъжка шапка с козирка или тип „идиотка“. Когато в ежедневието ви се налага често да носите костюми, подберете мъжка шапка с периферия, от подходяща за сезона материя. Ако държите винаги да привличате вниманието с външния си вид, сигурно ще предпочетете по-екстравагантна мъжка шапка в ярък цвят или с нестандартен дизайн.

Изберете нова мъжка шапка подходяща за сезона

Някои модели мъжка шапка са подходящи за всички сезони, стига да са изработени от подходящата материя. Всички любители на шапките идиотки, както и на шапките с козирка, може спокойно да носят любимата си мъжка шапка, както при слънчево така и при мрачно и дъждовно време. Изберете няколко варианта от различни материи на модела, който харесвате. За лятото е добре да заложите на мъжка шапка, изработена от естествена и дишаща материя. Колкото по-широка е периферията на вашата лятна мъжка шапка, толкова по-добре ще ви предпази от ултравиолетовите лъчи на слънцето, въпреки това не забравяйте и качествената слънцезащитна козметика. За преходните сезони най-подходяща е мъжка шапка от водоустойчива и ветроустойчива материя. За зимата изберете мъжка шапка от вълна, кашмир, плътен велур или филц.

Винаги се съобразявайте с повода, когато избирате мъжка шапка, с която да допълните облеклото си

Поводът, за който се подготвяте е един от основните фактори, с които трябва да се съобразите, както, когато избирате подходящи дрехи, така и когато се насочвате към определена мъжка шапка, с която да финализирате стайлинга си. За официални събития се придържайте към класически и елегантни костюми, съчетани с подходяща мъжка шапка с периферия, като най-популярните избори са федора, трилби, дерби, топ или плоска шапка. Мъжка шапка с козирка е един от най-предпочитаните модели в ежедневието. Тя е подходяща, както за работна среща, за която ще се облечете спортно-елегантно, така и за приятна разходка с приятели през почивните дни. Мъжка шапка с козирка е чудесен избор и за всички, които обичат да спортуват – както във фитнеса, така и на открито.

Вземете под внимание формата на лицето си, за да прецените дали ви отива конкретната мъжка шапка

Най-облагодетелствани са мъжете с овална форма на лицето, тъй като на тях би им отивал почти всеки модел мъжка шапка. Мъжете с издължени или квадратни лица е добре да се спрат на каубойски шапки или други модели мъжка шапка с широка периферия. Мъжете с обли лица е за предпочитане да носят ъглови шапки като федора или трилби.

Инвестирайте в няколко варианта на цветове и материи, когато откриете любимата си мъжка шапка

Това ще ви позволи лесно да откривате подходящия аксесоар, с който да поставите финален акцент на визията си през деня. Освен, че е удобна и практична, вашата мъжка шапка разкрива много за личния ви стил, затова я подберете внимателно и с вкус.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *