.
.

Избор на озвучителна система


От голямо значение е да отделите достатъчно време за проучване на най-подходящата озвучителна система за вас!

Добрите високоговорители сами по себе си обаче не винаги гарантират задоволяващ звук. Други важни елементи са типът система, пространството за слушане, личните предпочитания и други съображения. Ето 4 най-ключови фактора, които трябва да вземете предвид, преди да закупите нова озвучителна система.

  1. Качество на звука

Въпреки, че качествения звук се отличава, все пак всички имаме лични предпочитания, които могат да се различават. В крайна сметка всеки има различен вкус, така че това, което звучи фантастично за един човек, може да не впечатли друг. 

Когато избирате модела ще е добре да ги прослушате като пуснете музика, която ви е добре позната. Когато пазарувате, носете със себе си любимата си музика на компактдискове или на флаш памет с цифрови записи, за да усетите кои високоговорители ви допадат. Така ще се ориентирате най-добре към правилният продукт за вас.

  1. Видове

Разнообразието е голямо. Въпреки че броят на опциите може да се стори малко плашещ, стесняването на типа на желаните високоговорители помага да се ускори процесът.

Примери за видове тонколони са подови, книжни, сателитни, субуферни, саундбарове, преносими и други. Някои от тях, като например високоговорителите за стена, могат да бъдат поставени и включени веднага, докато типовете за стена или таван могат да изискват специален монтаж и/или приспособления. Високоговорителите могат да бъдат кабелни, безжични или и двете, като обикновена стерео двойка или многоканални за съраунд звук. Личните предпочитания и нужди трябва да определят избора ви.

  1. Помещение и акустика

Не всеки вид високоговорител ще звучи чудесно в избраната област. По-малките високоговорители може да са подходящи за малка стая, но могат да звучат слабо или бледо, когато са поставени в по-голямо помещение. 

Размерите на стаята, съдържанието и материалите също оказват влияние върху звука. Звукът може да се отрази от открити стени, големи мебели и голи подове, докато килимите, мокетите и възглавниците често поглъщат звука. Добре е да има баланс между двете. 

  1. Оптимизиране на озвучителната система

След като получите системата у дома, отделете време за правилно свързване, инсталиране и позициониране, за да постигнете възможно най-добро представяне. Малко търпение сега се отплаща в дългосрочен план.

Някои високоговорители звучат най-добре, когато са близо до или до стена, докато други се справят добре, когато им се предостави повече пространство за дишане. Високочестотните и средночестотните говорители обикновено звучат по-добре, когато са разположени на нивото на ушите.

Акцентирайте върху тези 4 фактора и ще направите избора си по-лесен.Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *