.
.

Защо слънчевите очила са важни, както през лятото, така и през зимата?


Слънчевите очила са аксесоар, който автоматично свързваме с летния сезон, силното слънце и високите температури. Истината е, че този аксесоар няма само естетическа функция, но и функционална – защита на очното здраве.

Слънцето оказва вредно влияние през всеки етап от годината. През зимата това може да бъде дори опасно явление, тъй като мнозина подценяват необходимостта от слънчевите очила, когато навън няма слънце.

Ето и кои са основните причини, поради които слънчевите очила са необходими за всеки сезон от годината:

Непредполагаема нужда от защита

Слънчевите очила обикновено ги асоциираме с лятото, когато слънцето е силно и може да причини сериозни последици. По време на летния сезон, слънчевите лъчи могат да причинят изгаряне, не само на кожата, но и на нашите очи. Тогава симптомите са зачервяване, сърбеж, сълзене и др.

Защитата на очите е необходимост, не само по време на лятото, но и по време на студените сезони. През зимата времето обикновено е облачно или мъгливо. Това създава впечатлението, че няма необходимост от слънцезащита. Истината е, че не само слънцето може да навреди на зрението. През студените месеци въздухът често е прекомерно замърсен с частици, които пряко увреждат очите. Ето защо е важно да се снабдяваме със слънчеви очила, дори и по време на мъгливите студени дни.

Потискане на напрежението в очите

Лятото изисква от нас да носим слънчеви очила, за да се справим с агресивните лъчи, които влияят пряко върху зрението и качеството на нашата видимост. През зимата обаче, освен слънцето, има други вредни фактори, които могат да предизвикат напрежение в очите.

По време на студените месеци въздухът е прекомерно изсушен. Този факт е най-очевиден по отношение на състоянието на нашата кожа, устни, ръце и т.н. Освен изсушаването на кожата обаче, студеният зимен въздух изсушава и очите. Вследствие, се причиняват симптоми като сърбеж, сухота, главоболие, напрежение. С помощта на слънчевите очила се възпрепятства, както влиянието на слънцето, така и влиянието на сухия зимен въздух.

Осигуряване на по-добро зрение

Необходимостта от добра видимост е валидна за всеки период от годината. През лятото не рядко се случва да изпитваме непоносимост към слънчевите лъчи, които са особено силни. Този дискомфорт може да причини затруднения в извършването на ежедневни дейности като шофиране, спортуване и др.

Същото неудобство се причинява и по време на студените месеци. През зимата слънцето също може да достигне значим интензитет. При наличието на заледена повърхност слънчевите лъчи дори могат да се отразят и впоследствие да предизвикат смущение на зрението. Затова е важно да имаме под ръка слънчеви очила, с които да потиснем вредното влияние на слънцето върху нашето зрение.

Предпазване от синя светлина

Изненада или не, синята светлина не се излъчва само от мобилните устройства, а дори може да бъде излъчена от слънцето. Слънчевите лъчи се появяват по време на цялата година, което означава, че очите се нуждаят от защита, не само през лятото, но и през зимата.

Слънчевите очила доставят висока защита, тъй като те предпазват очите и от влиянието на синята светлина. Тяхното носене спомага за потискане на бързата умора на очите, както и за тяхната качествена защита от влиянието на синята светлина. Впоследствие, зрението е по-сигурно и качествено за всеки етап от годината.

Да обобщим:

Лятото обикновено се свързва със слънчевите очила. Ето защо се създава объркването, че този аксесоар е единствено приложим и подходящ за носене по време на топлите месеци от годината.

Истината обаче е друга – слънчевите очила са необходимост, както през лятото, така и през зимата. Има няколко причини за това – слънцето излъчва вредна синя светлина през цялата година, през зимата студения въздух причинява изсушаване и раздразнение на очите, през зимата слънцето може да намали качеството на зрението.

Изберете слънчеви очила от оптика Vision Express.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *