.
.

Защо пиенето на кафе е добро за вас


Кафето е втората най-популярна напитка в целия свят. Чаят е първата, може би най-често поради своята история и възраст. Въпреки това може да се каже, че кафето е невероятно по отношение на вкус и уникалност.

Кафето, е съществувало в продължение на векове, като една от най-древните легенди датира от 9 век., когато един етиопски пастир на име Калид, забелязал, че овцете и козите които пасял, като се хранели от един определен храст ставали доста жизнени и игриви, дори и през нощта. Калид с човешката си природа и любопитният порив опитал от плодовете на този храст и почувствал прилива на енергия и жизненост. Но първите сведения за кафето са описани в арабски източници, които датират около 1000г. от новата ера. Кафето започва да се разпространява по света през 16-17в. Сега то заема жизнено важно място в нашият живот.

Ползите от пиенето на кафе

Разбира се великолепният вкус от прясно сварено кафе, просто невероятно. Една чаша превъзходно кафе сутрин, действа ободряващо и събуждащо, зарежда с енергия, и придава чувство на свежест. Но и много често чувам, че кафето е вредно поради кофеина, който съдържа, да, но кофеинът има високо ниво на антиоксиданти, които помагат и действат добре на кожата и сърцето, също така стимулира мозъчната дейност.

Повечето продукти, които за предназначени за кожата съдържат антиоксиданити, както и кафето. Много по-добър вариант е, да се консумира кафе като естествен продукт за поддържане на кожата, а не използването на крем с химични примеси, и с външно нанасяне. В последните години се използват и кофеионови инжекции при остро нарушаване на дишането при бебетата.

В такъв случай една чаша кафе сутрин и една следобед яма да навреди, а напротив ще ви бъде от полза. Не трябва да се чувстваме зле, за нещо което обичаме. Всеки човек има своите навици, ако те са допустими и в рамките на нормалното, то тогава не би трябвало да се притесняваме. Важното е да се чувстваме добре и да се грижим за себе си. Бодрият ум е в полза на всеки, жизненото тяло и движения са признак за извършване на адекватни действия. Така, че насладете се на вашето любимо кафе!
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *