.
.

Защо джапанките са хит в момента


Възходът на джапанките стана очевиден през 2000 г. и оттогава те се превърнаха в един от най-популярните модни аксесоари. Знаменитости, музиканти и дори супергерои се вманиачиха по тях. Би това е логично продължение на тенденцията ни към атлетизъм и стремеж да подчертаем формите на тялото си. Каквато и да е причината, джапанките са тук, за да останат.

Ръчно изработените слайдове са най-новата тенденция при джапанките

COMUNITYmade е колектив от художници, производители и технически дизайнери, който създава ръчно изработени обувки в Лос Анджелис. Марката е специализирана в ръчно изработени чехли, които са екологични и от устойчиви източници. Тези сандали са вечни модни артикули, които са чудесна инвестиция. Можете да ги закупите онлайн или да посетите един от техните pop-up обекти в района на залива на Сан Франциско. Подобни удобни модели, могат да бъдат открити и в България. Потърете за джапанки ипанема и изберете своя модел.

Тези летни чехли са удобни, многофункционални и модерни. Предлагат се в разнообразни цветове и дизайни, което ги прави подходящи както за мъже, така и за жени. Много от моделите са изработени от синтетични материали, които са удобни за носене и могат да се регулират, за да паснат на различни размери на краката. Макар че слайдовете обикновено са обемисти и неудобни, те са добър вариант за хора с по-широки стъпала.

В опит на намаляне на отпадъците и водата

Като намалява количеството вода, използвано при производството на чифт джапанки, някои фирми се стремят да помагат на планетата. Компанията Blumaka, например, е разработила специални процеси за намаляване на използването на вода, в резултат на което обувките използват по-малко от 4 грама вода на чифт подметки – с 1% по-малко от повечето компании. Тази икономия може да осигури чиста питейна вода на 200 милиона души за една година. От обувните компании се изисква да използват огромни количества вода и природни ресурси при производството на подметките от пяна, но Blumaka произвежда тези компоненти от пяна от рециклирани стелки.

Този нов материал от пяна е предназначен да увеличи коефициента на триене и да предотврати хлъзгането. Освен това е проектиран да произвежда повече топлина в сравнение с други стелки от пяна, поради което се радва на успех в отборните спортове и при бегачите. Пяната е и по-мека от повечето стелки със същата височина. Има допълнителен омекотяващ ефект, което я прави по-удобна от стандартните обувки. Компанията твърди, че използва 85% рециклирани материали в своите джапанки.

Въздействие на джапанките върху околната среда

Въздействието на джапанките върху околната среда е основен проблем в съвременния свят. Независимо дали става въпрос за сметищата или океаните ни, всички вероятно сме забелязали боклука, оставен от изхвърлените обувки. Някои от тях дори са напълно рециклируеми. Според Международната асоциация за твърди отпадъци, замърсяването на океаните ни с пластмаса се очаква да се утрои до 2040 г. Но не е задължително да е така. Има няколко начина, по които можем да намалим въздействието си върху океаните, и един от най-ефективните начини е като рециклираме обувките си.

Един от начините да намалите въздействието на джапанките върху околната среда е да изберете екологично чисти материали. Водораслите се използват при производството на биоразградима пяна. Водораслите са растение, което използва множество водородни и кислородни атоми, за да образува дълготрайно вещество. Джапанките от водорасли са естествена алтернатива на пластмасовите джапанки, но трябва да се произвеждат внимателно.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *