.
.

Етерични масла за алергии


Готови ли сте да опитате нов подход за успокояване на симптомите на алергия, като запушен нос или налягане в синусите? Е, етеричните масла за алергии може да са точното нещо, ако имате нужда от облекчение на алергията. Страхотното нещо при етеричните масла е, че всички те са антивирусни и антимикробни, така че естествено повишават имунитета. Тъй като хората с алергии често имат слаб имунитет, те могат да бъдат чудесен начин да поддържате имунното си здраве.

Най-лесният начин да използвате силата на природата за борба с алергиите си е просто да държите под ръка бутилка лавандула или чаено дърво. Те са единствените две етерични масла, които можете да поставите върху кожата директно, без носещо масло. Ако влезете в контакт с алерген, просто втрийте една капка в дланите си или където и да е друго място, което е било изложено, за да дезинфекцирате кожата.

Естествен антихистамин

Смесете добре елементите (етерични масла от кокосово масло, мента, лавандула и евкалипт) заедно в стъклен буркан и се пригответе за локално нанасяне на сместа, като я масажирате в слепоочията, зад ушите, в долната част на краката или вземете сместа и нанесете го върху гърдите си.

Маслото от мента действа като вид естествен антихистамин, помага за отпушване на синусите и действа отхрачващо. Евкалиптът помага за отваряне на белите дробове и бронхиолите за подобряване на дишането. А етеричното масло от лавандула има мощни противовъзпалителни свойства и намалява свръхреакцията на имунната система.

Домакински спрей

Добавете бял оцет, етерични масла от чаено дърво и лимон заедно, изсипете сместа в спрей бутилка и напръскайте повърхностите, които съдържат алергени, за да помогнете за пречистването на въздуха с приятен аромат благодарение на лимоновите масла. Той идва с допълнителната полза от вливането на въздуха с терапевтичната сила на имуностимулиращите етерични масла.

Напоена хималайска сол

Смесете елементите хималайска сол, розмарин и масло от чаено дърво заедно в стъклен буркан с 2 чаши топла вода и използвайте 1-2 пъти на ден през целия сезон на алергиите. Тези две етерични масла могат да се използват и без сол – просто добавете към две чаши топла вода и използвайте за изплакване на носа.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *