.
.

Голяма баня с огледална стена и отразяващо покритие


Огледалото не може да се нарече траен материал, така че огледалните стени в банята следва да бъдат защитени от механични влияния. В допълнение, банята изисква внимателна грижа.

Срещу замъгляващите се огледални повърхности в новата, модерна баня може да използвате:

– монтиране на вентилатор във вентилационния канал;

– третиране на огледалото с глицерин;

– полиране за стъклото с препарат за почистване или оцет;

– монтиране на отоплителна система.

Добър избор е вариантът за завършване на банята с огледало, но е добре то да се  използва разумно, тъй като в противен случай, вместо очакваното увеличение на пространството, има риск да се получи дисхармония.

По принцип инсталирането на огледална стена ще се впише най-добре в интериора на банята в много светли тонове.

Получаването на визуално разширяване на зоната може да се постигне и с използването на оцветени огледала. Претрупаният интериор с излишно количество огледала ще създаде твърде много отражения и неприятно усещане.

Когато почиствате повърхността на огледалната стена, е добре да го правите само с мек почистващ препарат, който няма да надраска стъклото.

Покритото огледално платно може да се избърше с влажна памучна и/или ленена кърпа (може да се навлажни с амоняк или специален препарат).

Също така, е възможно повърхността на огледалото да се изплакне със студена вода, към която се добавя малко оцет. Обърнете внимание на правилното разположение на  огледалата в банята. Огледалото следва да се намира по-далеч от допира с водата.

Огледалните повърхности могат да бъдат завършени с шкафове, мебели, стелажи,  колони или аксесоари.

Можете да закупите мебели за баня с огледално покритие или да украсите сами вашите мебели с огледални вложки, като прикрепите парчета огледала с лепило, което е устойчиво на влага. Успешно решение ще бъде завършването на мебелната и санитарната техника с огледална мозайка.

Присъединяването на огледала в интериора на банята ще изглежда по-впечатляващо, ако помислите за тяхното осветление. Добавяйки към огледалото специални осветителни тела за баня, увеличавате количеството светлина в помещението, без да харчите излишно електричество.

Може да използвате подходящо осветление, ако решите да украсите банята с огледален панел или оригинален шаблон. Така ще подчертаете огледалния елемент, превръщайки го централен елемент в помещението. Не забравяйте, че за лампи в банята може да се използва само водоустойчиво осветление. За да получите дифузна, мека светлина, инсталирайте халогенни или флуоресцентни лампи. Интересно решение за осветяване на огледалната повърхност ще бъде използването на вградено осветление.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *