.
.

Видове дворни настилки


За правилен избор на външна настилка е необходимо да се вземе предвид с какво  пространство разполагате и за каква цел ще се използва. Пред гаража и алеите е за предпочитане дебела и здрава настилка, а за градински пътеки – по – ефирен материал. Съчетайте вида им с окраската и цвета на фасадата или оградата. Подходящо избраната дворна настилка ще превърне дворното пространство в среда за релакс и прекрасни споделени моменти с любимите ви хора.

Когато избирате дворна настилка необходимо е добре да подберете материала, трябва да бъде здрав, да е с лесна поддръжка и почистване. Има най-различни видове настилки, като предпочитан сред много хора е процеса на асфалтиране . Асфалтът е качествена настилка с висока устойчивост и с лесна поддържа и лесно почистване. Подходяща е и за асфалтиране на паркинг , асфалтиране на тротоар, асфалтиране на малки пространства.

Бетонът е също много здраво предложение, но той трябва да бъде покриван с мозайка или каменни плочи. Друг интересен вариант е щампованият бетон. Предлага се в богата гама от модели за жилищни и търговски обекти, алеи и вътрешни дворове. Устойчив е на метеорологични условия и също е предпочитан за дворна настилка. Бетоновите елементи като тротоарни плочки, павета, бордюри и други, са често срещан вариант, но изискват време за поддръжка. Подходящи са предимно за парково строителство, улици и други обществени пространства. Тротоарните плочки са по-издръжливи, но цената им е доста висока. Клинкерните плочки са устойчиви на замръзване, устойчиви на прах и повреди. Подходящи за външно покритие.

Настилка от баластра – изключително здрава и може да бъде приложима почти при всички видове дворни пространства.  Притежава красив дизайн и предразполага за различни идеи.

Един от най-красивите варианти е реденият камък. Използва се за плочопътека на тревна фуга. Естественият камък е препоръчителен за външни облицовки и настилки като стълби и паважи. Основните му предимства са дълготраен и устойчив на външни въздействия материал. Идеален е за двор, офис или заведение.

Гранитогресът е широко разпространен. Той е твърд, плътен и водоустойчив, с богато разнообразие от цветове, форми и размери.

Един от най- евтините материали е чакълът. Ако ползвате само чакъл, върху него ще прорасте трева и за това изисква честа поддръжка.

Независимо дали имате малък или голям двор, важна част е декорацията и настилката, където да обособите зона за почивка или игра. Каквато и настилка да изберете бетон, камък или тухли, излъчването на вашия двор съчетава в себе си красота и чар.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *