.
.

Съвети за грим от холивудски гримьори


В настоящата статия ще разберете съвети и тънкости, които до този момент не сте се сещали… Приятно четене…

Магията на грима включва няколко основни елемента, а именно цвят, по възможност да е  близък до тона на кожата който се нанася на целия клепач, подчертаване на горната линия на миглите, както и много други елементи.

Важно е внимателно да се подбере фон-дьо-тен, като и тук важи правилото за цвят, сходен на кожата, на лицето.

Ето още съвети на професионалисти, които наистина работят:

  1. Дръжте очите си отворени

Отварянето на очите при нанасяне на грим може да изглежда неестествено, но когато става дума за линията на  очна сянка, много жени затварят очите си. Kira Nasrat, известен гримьор, съветва да ги държите отворени. Ако леко наклоните главата си назад, ще можете напълно да виждате клепача и съответно и какво правите, т.е. как точно би седял гримът Ви.

2. Изберете светли тонове

За да скриете признаците на акне или белези, изберете колатер, който е по-лек от кожата.  Wendy Rowe вярва, че тази техника визуално скрива значително белези и ги подчертава срещу лицето.

3. Нанесете руж с V-образна четка
Популярен гримьор предлага да нанесете  V-образна форма директно върху ябълковите бузи за най-естественото покритие. Това ставам много лесно. Първо, изсипете четката към центъра на бузата и после нагоре към слепоочията си. Не забравяйте да се усмихнете по време на процедурата, усмивката ще помогне да не пропуснете участък.

4. Сресвайте веждите си надолу
Вместо да сресвате веждите си нагоре, преди да започнете да ги затъмнявате, можете да видите максимално добре формата им, като ги сресвате надолу. Опитайте този нов трик и скоро ще видите промяната.

5. По-големи очи

Не пропускайте молива, като вместо черен, който по традиция оптически създава представа за стесняване на очите, използвайте цветен молив, с който да очертаете горната линия на миглите.

По този начин се създава илюзия за по-големи, по секси очи.

Съществуват изключително много съвети и трикове за по-добър грим, които ще разберете, ако следите редовно Deva.bg

 
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *