.
.

Избери Образователни играчки за Твоето Дете!


Снимка: Wikipedia

Здравей! Ако си отговорен родител, сигурно си загрижен за развитието на своя дребосък? Е, това не е учудващо – отговорните родители сме така!

Искам да ти разкажа за чудесна възможност, с която хем детето ти ще може да си играе, хем да се развива, докато го прави, а ти да си вземеш дъх от дългия работен ден. Звучи ли чудесно? Добре, продължаваме напред!

Запознат ли си с така наречените образователни играчки?

Ако не си имал възможност да се запознаеш, в тази статия ще научиш нещо повече за тях. Този вид играчки са специално създадени да подпомагат развитието на твоето дете. Звучи ли страхотно? С тях детето ти, играейки си, може да развие своето въображение, моторни, двигателни умения, своята координация око-ръка, умението да смята, да съобразява или да разчита букви.

Би ли искал твоето дете да дръпне напред, пред връстниците си, и от по-рано да навлезе в живота? Ако да, образователните играчки са точно твоя избор!

Те стимулират ученето и всяка от тях има конкретни образователни цели. Обикновено тези играчки са опростени и са предназначени за различни възрастови групи.

Защо образователни играчки варират по възрастова група?

Ако вярваме на педагозите в твърденията им, че всяка възрастова група има своите особености, това означава, че би било неподходящо да дадем обучителен материал, предназначен за 12-годишно дете, на 12-месечно бебе. Защо ли? Тъй като бебето е в съвсем различна фаза от своя живот – то тепърва опознава света и може да се каже, че е доста по-неопитно от другото, 12-годишно дете.

Затова е редно да съобразим избора на играчка с възрастовата група.

Какво да НЕ ПРАВИМ, когато избираме образователна играчка за нашия дребосък?

Мнозина родители надценяват децата си, казвайки си, или на всеослушание: “- Моето дете е много умно. То може да се справи с играчка за 8-годишни, нищо че е само на 2 години. Затова ще му поръчам играчката за 8-годишни”.

Там е работата, че при поръчка на играчка за по-голяма възрастова група, често родителите остават… разочаровани от децата си, защото те не успяват да се справят с по-голямата играчка. Тогава родителите често връщат играчката на търговеца или изказват някакъв вид недоволство.

Ролята на родителя, струва ми се, е да подкрепи своето детенце в развитието му, нали? Е, може и да греша, поправете ме, ако е така.

Затова – съобразете играчката си с възрастта на дребосъка си. Ако е на две годинки – вземете му играчка за двугодишни. Ако е на пет годинки – вземете му за петгодишни. И така нататък.

Какви видове образователни играчки има?

О, тези играчки са най-разнообразни! Тук ще изброим само някои от възможностите пред вас:

• Пъзели.
• Моторчета.
• Букви.
• Числа.
• Играчки за развитие на моториката.
• Играчки за развитие на логиката.
• Играчки за развитие на въображението.
• Играчки за развитие на координацията.
• Играчки за бутане.
• Играчки за дърпане.
• Дървени играчки.
• И много други.

Една играчка може да попадне в повече от една категория – например образователен пъзел с букви от дърво.

Как да избера подходящата играчка?

Кои умения според вас са първостепенни за малкия ви сладур? Вземете играчка, която ще помогне на бебчето ви, детенцето ви, сладурчето, дребосъчето ви – да развие именно тези умения.

Бих ви препоръчал да комбинирате няколко образователни играчки, които развиват различни способности, например играчка за развитието на координацията, логиката и трета за въображението.

Ако се колебаете, можете да се консултирате с педагог, който е навътре в тези теми.

Откъде мога да си взема образователни играчки?

Разгледайте нашия магазин drebosuci.com – ние сме се специализирали в избора на най-добрите, според нас, образователни играчки – от фирми с десетилетна история и традиции.

Играчките от drebosuci.com са едновременно страхотни, достъпни и безопасни! Ама че добра комбинация, нали?

Посетете сайта на дребосъците, който е и ваш, още сега!
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *