.
.

Как да разпознаем кога ни лъжат?


Днес ще Ви представим няколко трика, съвети, чрез които лесно да познаете дали човекът, седящ срещу Вас Ви лъже, или казва истината.

 

Основно лъжите могат да се разпознаят с пет стъпки. Гаранция е, че поне една от петте би издала лъжецът срещу Вас.

Първа стъпка – по ръцете. Ако човекът отсреща стиска юмрук, то това е знак, че Ви лъже.

 

Стъпка две – по очите. Ако не Ви гледа в очите, а отклонява погледа, то това е знак, че вероятно човекът срещу Вас е лъжлив, недоброжелателен и не Ви мисли доброто.

Трудно е езикът на тялото да не успее да издаде лъжецът. Достатъчно е да сте запознат с материята.

Стъпка три. В случай, че държи ръцете си в джобовете, докато говори, отново е показателно, че човекът сещу Вас послъгва. Ако започне да си прехапва нокти, или пък си пипа синджир, верижка, медальон, то това е още един знак, че човекът не е искрен.

Стъпка номер четири. По гласът. Лесно е, когато някой започне да лъже да се идентифицира. Гласът става забавен, с по-нисък тон, личи неувереност.

Последна стъпка, номер 5 , от положението на ръцете. Когато човекът срещу Вас скръсти ръце, то това е гаранция, че или е силно затворена личност и няма доверие на Вас, или се е затворил в черупката си. Може също така и да послъгва.

Ако си държи ръцете на кръста,  също е знак, че послъгва. Ако срещу вас седи мъж, който си  пипа яката на ризата стренглаво, то това също може да означава, че бивате лъгани.

Естествено, всички тези стъпки не са сто процента гаранция, че ви лъжат, но много лесно можете да познаете лъжецът, пред този, който наистина е откровен, честен и Ви уважава.

Любопитно! Според експерти, комуникацията по имейл, често бива коректна, искрена. Естествено, стига да се познавате с човекът.

Според Ханкок хората не са склонни да лъжат в имейли, тъй като те се запазват и техните думи могат да им създадат проблеми някой ден като бъдат използвани срещу тях. Следователно, ако искате да намалите риска да ви измамят, поискайте да ви пратят имейл.

Ако човекът срещу Вас е много уклончив, усещате, че Ви лъже, можете да избирате, или да го разобличите, или да си вземете поука. Нашият съвет е да не изпадате в разправии, а бързо и точно да пресметнете какъв е човекът срещу вас и сами да прецените, дали да продължите взаимоотношенията, било то любовни, колегиални, служебни, семейни и други.

Обобщение на статията
Рейтинг
1star1star1star1star1star
Продукт
5 based on 1 votes
Brand Name
Deva.bgВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *