.
.

Дамски спортни екипи


Ако се занимавате активно със спорт и често посещавате фитнес залата, имате нужда да си набавите максимално удобен екип, подходящи обувки и аксесоари. Те ще ви помогнат да се чувствате комфортно и да изпълнявате правилно всички упражнения по време на спортните занимания.

За младите дами, които поддържат добрата си форма с интензивни тренировки е от особено значение да разполагат с хубав спортен екип. Качественото спортно облекло помага не само на добрия външен вид, но повишава тонуса и самочувствието във фитнес залата.

Синтетичните материи са много подходящи за тренировки – спортните екипи, изработени от синтетика, са леки и гладки, което ги прави много удобни за носене.

Най-подходящи за спорт са дамските екипи с технология Dri-FIT – такива са облеклата на водещи компании на пазара за спортни стоки като Nike, Puma, Adidas и др. Дамските екипи за активно спортуване Dri-FIT са практични и качествени, и при големи физически натоварвания, спортни танци или аеробика успяват да запазят вътрешността на екипа съвършено суха.

Важно условие при избора на подходящ дамски спортен екип е материята, от която той е изработен да не пречи на движенията. В спортната зала се изпълнява серия от упражнения на уредите, както и клекове, подскоци, разтягания и др.

Хубавата кройка и красивият външен вид са важни характеристики на дамския спортен екип, но в никакъв случай не трябва да бъдат постигани за сметка на удобството. Спортното облекло не трябва да сковава движенията или да предизвиква чувство на дискомфорт. Ако нямате търпение да съблечете екипа си, значи изборът ви не е бил много добър.

Факт е, че по време на тренировки тялото се изпотява, така че дамският спортен екип трябва да има свойството да пропуска въздух и влага. От това зависи правилният топлообмен на организма.

Друг важен фактор при избора на екип за фитнес е точният размер. Помнете, че прекалено голямото облекло няма да изглежда добре и това само ще развали настроението ви, а прекалено тесните дрехи ще пречат на нормалното изпълняване на спортните упражнения. Неправилната тренировка не само че няма да постигне нужния ефект от заниманията във фитнеса, но рано или късно ще предизвика травма.

Нека обърнем внимание и на най-използваните материи при производството на дамски спортни екипи от DeniSport:

  • мерил – тази специална материя представлява нещо средно между синтетична и натурална тъкан. Материалът е необикновено лек, хигроскопичен и крайно еластичен. Въпреки своята лекота и еластичност обаче, мерилът е много здрав и ще ви служи дълго време;
  • тактел – материалът се характеризира с това, че успява да отведе потта по време на интензивна тренировка от външната страна на облеклото. Тактелът е устойчив на силен вятър, което го прави незаменим при занимания на открито;
  • еластан – материалът се използва при производството на почти всеки спортен екип. Основното предимство на еластана е способността му да се разтяга и свива в предишното си състояние. По този начин спортният екип запазва първоначалната си форма и не губи привлекателния си външен вид.


Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *