.
.

Как да различим фалшивите часовници


Часовниците са интересен, луксозен и стилен аксесоар, който притежава статут на тайнствена вещ. Тяхната мистична харизма, наред с красивия им вид, им е отредил място на символ. Те са показател за социалното положение и място на своя притежател в обществото, за неговото благополучие и успехи. Да се притежава красив и скъп часовник е мерило и за вкус и ценностна система. Поради тези причини много образци на това истинско изкуство, до каквото се е издигнало производството на часовници, се имитират несръчно.

Копирането на утвърдените брандове е вече цяла индустрия, която нанася вреди както на производителите, така и на крайния получател на продукта -клиентът. Всеки любител на качествените и скъпи часовници трябва да може да се ориентира правилно и да се научи как да разпознава фалшивите от истинските. Ако сте решили да станете клиент на Timebox.bg, ще получите веднага нашата гаранция, че при нас ще избирате от оригинални предложения на различни марки. Освен това ще Ви помогнем с няколко практични съвета за разпознаване на истинските предложения.

  1. Трябва да познавате различните колекции на марката, която Ви интересува.

Всеки оригинален модел часовници има минимум един отличителен знак, който е разпознаваем, и не може да бъде копиран лесно извън компанията, която е производител на този часовник. Ако се научите да разпознавате и откривате този знак, веднага ще отриете копието сред оригиналите. Много фирми, произвеждащи фалшификати, са се научили да слагат такива отличителни елементи. На огромно число часовници може да се види надпис Geneva, какъвто се слага на истинските часовници, които са изработени точно в този швейцарски кантон, но те отговарят на още много изисквания, характерни само за оригинала.

  1. При разглеждане на часовник, предлаган от онлайн магазин, разгледайте внимателно часовника с всички подробности по него.

Наблюдавайте надписи и гравирани елементи по корпуса му. Оригиналите се характеризират с ясни символи и четливи надписи. По надпис и лого най-лесно се разпознава фалшивият  часовник. Най-често копия правят китайците и все повече развиват способностите си и се доближават плътно до оригиналите. Много швейцарски брандове вече правят часовници с китайски надписи. Трябва внимателно да се следи, когато става въпрос за лукс моделите.

  1. Разглеждайте функционалните възможности на предлагания модел.

Ако часовникът притежава увеличително стъкло, трябва да проверите каква е способността му да увеличава. Копията обикновено са с по-малка способност в това отношение от истинските. За да се справите на тази точка, трябва да сте изгледали ревюто на истинския часовник, за да знаете той какво предлага.

  1. Вижте стрелките дали се движат прецизно, както и механизмът.

По този показател фалшивите часовници обикновено се издават. Те са с по-ниско качество. Има обаче скъпи реплики, при които разлика няма да откриете. Затова ако купувате нещо наистина класно, за което сте отделили солидна сума, посъветвайте се със специалист, който има повече опит с фалшификати.

  1. Преди да купите избрания от Вас, поискайте още един часовник от този модел.

 

Ако при сравняването им откриете някакви разлики, по-добре не взимайте нито единия, нито другия.

 

 

 Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *