.
.

3 типа хора, според умението да прощаваме


Не, не е деня на прошката, но и неговият ред ще дойде, а до тогава научи какви хора има, според умението да прощават и сама реши, ти към коя група се отнасяш.

Разбери още много интересни неща, полезни съвети и любопитни факти и забавна психология с Интерполезно.com.

Преди това, обаче си задай въпроси и сама си отговори, а именно как реагираш в конкретни ситуации… И, не забравяй едно заключение, до което стигат учени и специалисти, а то гласи:

„Най-много болка и страдания ни причиняват не хората, които мразим, а тези, които обичаме“.

Защо ли е така, сама си го разтълкувай.

 Ето и въпросите, на които трябва да намериш отговор, не другаде, а в теб самата:

1.         Как ще реагираш, ако половинката ти си признае, че флиртува с друга жена –

2.         Скарали сте се с приятелката си – а сега чакаш тя да те потърси и да се извини. Не е ли уместно сама да вдигнеш телефона и да направиш тази крачка.

3.         Способна ли си напълно за зачеркнеш от живота си, мъжа, който те е наранил – има много жени, които биха го направили, но ти дали си от тях. Все пак да не забравяме и, че понякога просто нямаме друг избор. Случаите, характерите и ситуациите са много, затова едва ли може да те съветваме, но сама прецени, на кое можеш да дадеш право на поправка и на кое не.

4.         В службата ти, колежката си е изпуснала нервите – сега какво мислиш – дали това ще й стане навик, на всеки се случва или това не е начин за решаване на проблемите.

Трите типа на поведение според това как умеем да прощаваме се свеждат до следните:

–           Забравяш трудно болката и обидата, която са ти нанесли, но помни, че е човешко да се греши.

–           Бързо ти минава и не можеш дълго да си сърдита. Научи се обаче и как да се пазиш, за да не се възползват от великодушието ти.

–           Можеш да лавираш в прошката и понасянето на вината, така, че си в изгодна позиция, защото знаеш как да накараш и другия да се разкайва, а угризенията така се разделят помежду ви. За това е нужна и силна воля.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *