.
.

10 съвета за запазване цвета на косата при жените


Дамите сменят непрекъснато имиджа си, било то чрез облеклото, грима, както и прическата. Цветът на косата е изключително важен, когато се касае за прическата на дамата. Ако тя е ярка и блестяща, със сигурност ще привлича погледите на околните. Но придобитият цвят след кратко време се отмива и косата става вяла и скучна. За да запазите новия нюанс по-дълго време, трябва да спазвате следните правила:

1.Изчакайте два дни, след като боядисате косата си. В рамките на това време се извършва пълното разтваряне на пигментните съставки . 2.Използвайте линии за боядисана коса, които имат по-кисела среда и поддържащи цвета компоненти, като полимери, протеини и слънцезащитни продукти.

3. Предотвратете средствата за дълбоко подхранване, поне две седмици след боядисването.

4. Седмица преди оцветяването направете възстановяващи процедури, които ще отворят порите на косъма и боята ще проникне по-надълбоко в структурата.

5. Не посещавайте басейни две седмици, защото съдържащият се в тях хлор ще има отрицателно въздействие върху боядисаната коса. Не се препоръчват и сауни, както и горещи бани, тъй като могат да спомогнат загубата на цвета.

6. Използвайте овлажняваща линия, съдържаща пантенол, витамини и други елементи,особено при суха коса, която задържа по-слабо цветния пигмент, а боядисването допълнително я дехидратира.

7. Употребявайте оцветяващи шампоани, или балсами, които са съставени съобразно косата Ви.

8.Използвайте спрей с термична защита, за да запазите косата от слънцето или при ползване на сешоар, преса или маша.

9. Изберете подходящ гребен/гумен/ или четка/с естествен косъм/, които няма да повредят структурата на косата.

10. Употребявайте продукти за блясък и обем, които са препоръчани от специалистите.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *